Başkan Asan, bilinçli ve yasal avlanmaya dikkat çekti

Başkan Asan, bilinçli ve yasal avlanmaya dikkat çekti
Yayınlama: 15.10.2016
A+
A-


Saray Atıcılar ve Avcılar Derneği Başkanı Ümit Asan, 13 Ağustos itibariyle başlayan av sezonunu değerlendirdi. 15 Ekim 2016 (Bugün) tarihinde Halk Eğitimi ve Milli Parkların Saray Halk Eğitim Merkezinde başlatacağı kursun önemine dikkat çeken Başkan Asan, güvenli ve bilinçli bir şekilde yasal avlanmanın önemine dikkat çekti.
baskan-asan-bilincli-ve-yasal-avlanmaya-dikkat-cekti-2
AVCILAR BAŞKANINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Saray Atıcılar ve Avcılar Derneği Başkanı Ümit Asan, ilçe genelinde gerçekleştirilen av faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Saray Avcılarının Başkanı Ümit Asan “Saray Atıcılar ve Avcılar Derneği olarak bin 500 civarında üyemiz bulunuyor. 300 civarında üyemiz ruhsatlarını alarak av sezonunda av faaliyetinde bulunuyor.” diyerek açıklamalarına başladı.
ÇULLUK, TAVŞAN VE ÖRDEK AV SEZONU AÇILDI
Başkan Asan “13 Ağustos itibariyle açılan av sezonunda bölgemizde bıldırcın, üveyik ve domuz avı başlatılmıştı. 15 Ekim’den (Bugün) itibaren çulluk, tavşan ve ördek avlanması da başlamış olacak.” ifadelerini kullandı. Başkan Asan ava çıkacak olan avcıları belirlenen sayıda avlanmaları gerektiğini aksi takdirde yasal cezai yaptırımlar ile karşılaşacaklarına da dikkat çekti.
AYVACIK MIDILLISI 27X19AVCILIK KURSU BUGÜN BAŞLIYOR
Saray Atıcılar ve Avcılar Derneği Başkanı Ümit Asan, bilinçli ve yasal avlanmanın önemini vurgulayarak “15 Ekim 2016 tarihinde (Bugün) Saray Halk Eğitimi ve Milli Parklar Müdürlüğü ortak faaliyette bulunarak avcılık kursunu başlatacak. Bu kurslar sonrasında alınacak sertifika avcılık için büyük önem taşıyor. Bu yıl 20 kursiyer katılım gösterecek ve 2 haftalık eğitim sonrasında başarılı olmaları halinde avcılık sertifikasını almış olacaklar. Daha önce de bu kapsamda Saray’da 4 kurs açılmış ve 120 kişi avcılık sertifikasını almaya hak kazanmıştı.” dedi.
MALİYET KAÇAK AVLANMAYA YÖNELİŞE ZEMİN HAZIRLIYOR
Saray Avcıları Başkanı Asan, Saray halkının av ve avcılığa meraklı olduğunu belirterek “Avlanma ruhsatı için 172 TL sertifika ve 163 TL maliyeye harç ücreti yatırılıyor. 130 TL avlanma izin pulu da gerekli. Maliyetin çok olması insanları yasal avlanmadan kaçak avlanmaya yönlendiriyor. Özellikle vergi borcu bulunan kişiler silah ruhsatını alamıyor. Çoğu kişi esnaflık yapıyor ve birçok kişinin borcu bulunuyor. Bu sebeple kaçak avlanmaya yöneliş başlıyor.” dedi.
2 BİN 300 SÜLÜN KUŞU SAFAALAN’A BIRAKILDI, BAŞKAN SÜLÜN KUŞLARI KONUSUNDA UYARIDA BULUNDU
Saray Atıcılar ve Avcılar Derneği olarak gerçekleştirdikleri diğer faaliyetlerden de bahseden Başkan Asan “Milli Parklar ile birlikte 2 bin 300 sülün kuşunu Safaalan’da bulunan Doğa Kentin arkasındaki alana bıraktık. Bu alana 2 yıl daha sülün kuşu bırakmaya devam edeceğiz. Safaalan’da sülün kuşlarının bırakıldığı bu alanda 3 yıl boyunca av yasağı bulunuyor. Eğer ki burada yaşayan vatandaşlarımız sülün avlanma yasağının çiğnendiğini ve avlanma yapıldığını görürlerse Jandarma’ya ve bize ulaşsınlar. Doğamızda nesli tükenmekte olan sülün kuşlarını korumamız gerekiyor. Sülün kuşları yıllar önce doğamızda vardı. Fakat bilinçsiz avlanma ve toprağın gübrelenmesi ile nesilleri tükenme noktasına geldi.” dedi.
BAŞKAN ASAN ÖNEMLİ UYARILARDA BULUNDU
Konuşmasının son bölümünde Saray ve civarında bulunan av severleri önemli uyarılarda bulunan Avcılar Başkanı Asan, “Bilinçli bir şekilde avlanmak çok önemli. Yasal ve hangi zamanda hangi yerde ne avlanacağının bilinciyle hareket edersek avlanmanın ve avcılığını doğa sevgisiyle bütün olduğunu görürüz. Kaçak avlanmak hem güvenliğimizi tehdit eder hem de dönüşü olmayan hayati zararlara yol açar. Özellikle daha acemi olan genç arkadaşlarımızın av bölgesine gidene kadar tüfeklerine fişek koymamaları ve emniyetini açmamaları konusunda uyarıyorum. Devam eden av sezonunda av severlere kazasız ve belasız bir av dönemi geçirmelerini diliyorum.” diyerek konuşmalarını noktaladı.
Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber