Bilecen: “Kol kırılır, yen içinde kalır”

Bilecen: “Kol kırılır, yen içinde kalır”
Yayınlama: 08.02.2018
A+
A-


6 Şubat tarihli ‘Çukuryurtlu Futbolculardan Bilecen’e Sitem’ başlıklı haberimize Çukuryurtspor Kulübü Başkanı Mehmet Bilecen’den cevap geldi. Çukuryurtspor Kulübü hakkındaki iddialara cevap veren Başkan Bilecen, “Kol kırılır, yen içinde kalır” dedi.

6 Şubat tarihli ‘Çukuryurtlu Futbolcularından Bilecen’e Sitem’ başlıklı haberimize Çukuryurtspor Kulübü Başkanı Mehmet Bilecen’den açıklama geldi. Başkan Bilecen açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“06 Şubat tarihli gazetenizde yayınlanan ”Çukuryurtlu Futbolculardan Bilecen’e Sitem” başlıklı yazınız şahsımı ve kulüp yönetiminde bulunan arkadaşlarımı direk olarak hedef almıştır.
Amatör Spor Kulüplerinin maddi sıkıntıları herkes tarafından bilinmektedir. Amatör spor kulüpleri büyük maddi sıkıntı içinde ayakta durma mücadelesi vermektedir. Bu kulüplerin birçoğu kapanma aşamasına gelmiştir. Tesis ihtiyacı, ulaşım, lisans giderleri, malzeme giderleri çoğu kulüpler tarafından karşılanamamaktadır.  Biz ekip arkadaşlarımız ile birlikte tarihi bir geçmişe sahip, unutulmaya yüz tutmuş bir spor kulübünün yeniden sahalara dönmesi için bu imkansızlıklar dahilinde mücadele ettik.  Onlarda bizim emeklerimizi boşa çıkarmayarak iki dönem üst üste şampiyonluğa imza atmamızı sağladılar. Emeklerinden, mücadelelerinden dolayı futbolcularımı ve kulübe emek veren tüm arkadaşlarımı yürekten bir kez daha kutluyorum.
Çukuryurt Spor Kulübü’de diğer amatör kulüpler gibi esnafımızın ve belediyenin ve halkımızın destekleri ile ayakta durmaktadır. Amatör spor kulüpleri genelde forma, top vs. malzemeler için sponsor bulurlar. Para alma konusuna gelince federasyondan para almazlar. Amaçları Süper amatör kümelerinde başarı gösterip üst liglere çıkmaktır. Üst liglere çıktıkları takdirde federasyondan para alabilirler.
Bu sıkıntı sadece Çukuryurt Spor Kulübünün değil, bütün amatör spor kulüplerinin temel sorunudur. Biz arkadaşlarımız ile tekrar yola çıktığımızda şartların çok çetin olduğunu biliyorduk. Tüm futbolcularımızla yaşayacağımız sıkıntıları en başında konuştuk. Bu şartlara rağmen 2 dönem boyunca futbolcularımızın ödemelerini bir kez bile aksatmadık. Motivasyon yemekleri düzenledik, kahvaltılar düzenledik, eğlenceler düzenledik. Şampiyonluğa giden yolda kulüp yönetimi olarak şayet kardeşlerimizi motive edemeseydik, yanlarında olduğumuzu hissettiremeseydik iki dönem üst üste Şampiyonluğu elde edemezdik diye düşünüyorum.
Kulübümüz futbolcularımıza sadece son iki haftanın parasını ödeyememiştir. Çünkü bütçe futbolcularımızın lisans ücretlerine aktarılmıştır. Bu gecikmenin de en yakın zamanda telafi edileceği kendilerine tarafımdan bizzat beyan edilmiştir. Kol kırılır, yen içinde kalır. Onurdan, gururdan, bahseden karakterli kardeşlerimizin bir sürelik ödeme aksaklığında gazete yoluyla şahsıma ve yönetim kuruluna sitem etmeleri şahsımı üzmüştür.
Spor Kulübü Başkanlığı ötesinde bir ağabey, kardeş ilişkisi kurduğum takımımda, oluşturduğumuz güven duygusu ve aile ilişkisi çerçevesinde olabilecek sıkıntıların kendi içimizde konuşulup halledilmesi, birlikte çözüm önerilerinin konuşularak sonuca ulaştırılmasını daha etik ve ahlaki bulurdum.
Canla başla emek sarf edip alınan şampiyonluğa karşılık sporculara verilen maddi ve manevi katkı her zaman azdır, yetersizdir. Amatörlük bir işin para dışındaki düşüncelerle yapılmasıdır. Bu bağlamda, kazanç amacıyla veya bir para ödülünü ve belirli bir geliri sağlamak niyetiyle yapılmayan spor faaliyetleri amatör spor olarak kabul edilebilir. Profesyonel spordan ise sporun kazanç elde etmek için sürekli olarak yapılması ve sporu yapmak veya öğretmek için para alınması anlaşılır. Amatörlük, bir işin para için değil zevk için yapılmasıdır. Bu açıdan amatör, işini zevk için yapan, hevesli kişi olarak nitelendirilebilir. Amatörlük ve amatör sporcu kavramları sportif etkinliklerle birlikte öz olarak şu şekilde tanımlanabilir. “Sporun kazanç amacıyla bir para ödülü veya belirli bir gelir sağlanmak için yapılmamasına amatör spor ile meslek edinmeden salt zevk için uğraşan kişiye de amatör sporcu denilir. Spor barış, kardeşlik ve fedakarlık ister.”

 

Saray Haber