Flipper Spor Kulübü Avrupa’da yine zirvede

Flipper Spor Kulübü Avrupa’da yine zirvede
Yayınlama: 30.04.2018
A+
A-


Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından olan 3.WT President’s Cup Europe (Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanlık Kupası Avrupa Elemeleri) 25-29 Nisan tarihleri arasında Yunanistan’ın Atina Şehrinde yapıldı.  İlk 4’e girenlerin direkt Avrupa Şampiyonalarına katılma hakkı kazanacağı bu büyük turnuvaya 5 kıtadan 63 Ülkeden 586 Kulüp ve Milli takımdan 2500 elit sporcu katılırken Flipper Spor Kulübü 3’ü Milli Takım 2’si Kulüp adına 5 sporcuyla katıldı ve her zamanki gibi yine zirvede yer aldı.
FLİPPER SPOR KULÜBÜ ATİNA’DA
Dünyanın en önemli spor organizasyonlarından 3.WT President’s Cup Europe(Dünya Taekwondo Federasyonu Başkanlık Kupası Avrupa Elemeleri) 25- 29 Nisan tarihleri arasında Atina’da yapıldı. İlk dörde girenlerin direk Avrupa Şampiyonalarına katılma hakkı kazanacağı turnuvaya 5 kıtadan 63 ülkeden 586 kulüp ve Milli takımdan 2500 elit sporcu katılırken Flipper Spor Kulübü 3’ü Milli takım 2’si kulüp adına 5 sporcuyla katıldı ve her zamanki gibi zirvede yer aldı. Şampiyonanın 2.günü 63kg genç erkeklerde yarışan Oğuz Tokgöz Rus rakibini yendi fakat Yunan rakibine yenildi. 3. gün de beklediğimiz olmadı. 42kg genç bayan Azra Çavuş şansız bir şekilde İtalya’ya 1 farkla yenilirken, 44kg Yıldız bayan İdil Zafer Yunanistan’ı yenip Rusya’ya son saniyede verdiği sayıyla yenilerek elendiler. 4. gün Yıldız Erkek Ozan Toytoğlu 2017 Avrupa 2.si Rus rakibini yendi ama Yunan rakibine yenilerek o da Kürsüye çıkamadı.
IŞIL ZAFER ŞAMPİYON OLDU
Beklediğimiz Zafer Yıldız Bayan 55 kg Işıl Zafer ile geldi. 1.ve 2. turda Yunan, Çeyrek finalde Bulgar, Yarı final ve finalde Rus rakiplerini sayı farklarıyla yenerek Şampiyon oldu.  Böylece Yıldızlar Avrupa Şampiyonasına Direkt katılma hakkı da kazanmış oldu.
“MİLLİ TAKIMA 6 SPORCU VERİYORUZ”
Flipper Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Uz.Dr.Oğuzhan Tokgöz, “Yine boş geçmedik, yine Avrupa’nın zirvesindeyiz. Çok zorlu maçlar yapan bütün sporcularımı tebrik ederim. Biraz şans ve konsantrasyon ile madalya sayısı artabilirdi. Ama yine Ülkemizi, Tekirdağ’ı, Sarayı en iyi şekilde temsil ettik. Yine Avrupa Şampiyonasında yer alacağız. Bu sene Milli takıma  6. sporcumuzu veriyoruz. Belediye Başkanımız Nazmi Çoban’a da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” dedi.
GENÇ YILDIZ MİLLİ TAKIM GELİŞİM KAMPINA 6 SPORCU DAVET EDİLDİ
Türkiye’nin en iyi sporcularının davet edildiği Milli Takım Gelişim Kampına Flipper Spor Kulübünün 6 başarılı Sporcusu da davet edildi. Genç Millilerimiz Azra Çavuş, Nilay Gürbüz ve Oğuz Tokgöz ile Yıldız Millilerimiz Işıl Zafer, İdil Zafer ve Ozan Toytoğlu Kuşadası’nda 5-15 Mayıs tarihlerindeki kampa katılacaklar.
“ÇOCUKLARININ UZMAN ELLERDE SAĞLIKLI SPOR YAPMASINI İSTEYEN AİLELERİMİZİ BEKLERİZ
Antrenör Uz.Dr. Oğuzhan Tokgöz, “Bu Şampiyonlar da buradan çıkıyor. Sizin çocuklarınızdan tek farkı ailelerinin desteği ve Sarayın tek resmi Taekwondo Kulübünde Uzman Doktor Milli Antrenör ile çalışmaları. Saray’da bu kadar başarılı bir Kulüp varken bazı ailelerin spora karşı olması, çocukların sokaklarda amaçsızca dolaşması veya yetkisiz bilinçsiz ellerde ziyan olmasına üzülüyorum. Çocuklarıyla beraber bu mutluluğu yaşamak isteyen, en azından çocuklarının uzman ellerde sağlıklı bir şekilde spor yapmasını isteyen ailelerimizi bekleriz “dedi.

Saray Haber