Bu hafta 7 yeni film vizyonda

Bu hafta 7 yeni film vizyonda
Yayınlama: 03.02.2018
A+
A-


Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta 3’ü yerli 7 yeni film vizyona girdi. Ferzan Özpetek’in yapımcılığını üstlendiği başrollerinde Belçim Bilgin, Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu, Şebnem Bozoklu, Çağlar Çorumlu, Şükrü Özyıldız ve Serkan Altunorak’ın yer aldığı Cebimdeki Yabancı öne çıkan filmler arasında.

1.Cebimdeki Yabancı
7 eski ve yakın arkadaş bir akşam yemeğinde bir araya gelirler. Banu’nun ( Belçim Bilgin) önerisiyle birlikte bir oyun oynamaya karar verirler. Oyun kuralları gereği hepsi telefonlarına gelen tüm mesaj ve bildirimleri yüksek sesle okumak zorundadır. Ancak kısa bir süre sonra gizli kalmış gerçekler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayınca o kadar da yakın olmadıklarını fark edecekler, yemek hiç tahmin etmedikleri bir noktaya varacaktır.
2.En Karanlık
Yönetmen koltuğunda Joe Wright oturduğu, Gary Oldman’ın başrolünde yer aldığı Oscar ödülü adayı “En Karanlık Saat”, Britanyalı Politikacı Winston Churchill’in başbakan olduktan kısa bir süre sonra karşılaştığı sorunlarla mücadelesini beyaz perdeye taşıyacak. Başarılı oyuncuya Kristin Scott Thomas, Lily James, Ben Mendelsohn, Ronald Pickup, Stephen Dillane, Samuel West ve Nicholas Jones gibi isimlerin eşlik ediyor.
3. Üç billboard Ebbing Çıkışı, Missouri
Yönetmenliğini Martin McDonagh’ın üstlendiği Oscar’ın önemli adaylarında Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri’nin başrollerini Frances McDormand,  Woody Harrelson,  Sam Rockwell,  Caleb Landry Jones,  Lucas Hedges paylaşıyor. Tecavüz edilip vahşice öldürülen kızı Angela’nın üzüntüsünü atlatmaya çalışan Mildred Hayes (Frances McDormand), kasabanın şerifi Bill Willoughby (Woody Harrelson) ve kanun kuvvetlerinin bu konuda gerekli adımları atmadığına inanmaktadır. Cinayetin üzerinden aylar geçmesine rağmen katille ilgili somut bir delile ulaşılmaması, sonunda acılı anneyi oldukça farklı bir çözüme iter. Kasabanın çıkışındaki 3 büyük reklam panosunu kiralayan ve bunlara cinayetle ilgili şerifi suçlayan mesajlar yazdıran Hayes, vazgeçmesini isteyen herkese tek başına meydan okuyacaktır.
4. Foxtrot
Yönetmenliğini Samuel Maoz’un üstlendiği filmin başrollerinde Lior Ashkenazi,  Sarah Adler,  Yonaton Shiray,  Shira Haas,  Yael Eisenberg yer alıyor. Tel Aviv’de yaşayan Michael (Lior Ashkenazi) ve Daphna Feldmann (Sarah Adler) çifti, askerdeki oğulları Jonathan’ın ölüm haberini aldıktan sonra yaşadıkları, Jonathan’ın askere gidişinden önceki ve ölümünden sonraki aylardaki hayatları ile Jonathan’ın askerdeki anıları filmde konu ediliyor.
5. Paramparça
Yönetmenliğini  ve senaristliğini Fatih Akın’ın üstlendiği filmin başrollerinde Diane Kruger,  Numan Acar,  Denis Moschitto,  Ulrich Tukur,  Johannes Krisch’i izleyeceğiz. Hamburg’da yaşanan bir patlama, Katja’nın (Diane Kruger), hayatını paramparça etmiştir. Hapisteyken evlendiği, eskiden uyuşturucu tacirliği yapmış ancak hapisten sonra pis işleri bırakmış Kürt kökenli eşi Nuri’yi (Numan Acar) ve oğlu Rocco’yu kaybetmesinin ardından uzun süre kendini toparlayamayan kadın, yas döneminden sonra intikam arayışına başlar.
6. Babasının Kızı
Belgesel türü filmin yönetmeni Melisa Üneri. Finlandiya’da Türkiye’den göç etmiş bir babanın kızı olarak doğup büyüyen Melisa Üneri, son derece cana yakın ve neşeli, ancak manipülasyona yatkın babasından uzaklaşabilmek için Finlandiya’daki hayatını bırakıp Türkiye’ye yerleşme kararı alır.
7. Cin Çeşmesi
Yönetmen koltuğunda Tuncer Gürbüz’ün oturduğu filmin başrollerinde Mustafa Kaya,  İlayda Özdoğan,  Yavuz Çetin,  Ece Baykal,  Yaşar Aydınlıoğlu yer alıyor. Raziye ve Kanber, sevdikleri insanlarla evlendirilmeyince yaşadıkları köydeki herkesi lanetlemiştir. Bunu da insan kılığına girme yeteneğine sahip tek cin kabilesi olan Kulyas cinleriyle anlaşarak başarmışlardır. Yıllarca bitmeyecek olan bu lanet 5 yılda bir kurban verilmesini gerektirecek, köyden birçok insanın ölmesine neden olacak.

 

 

 

 

 

Saray Haber