Karşı’ya baskın Meclis gündeminde

Karşı’ya baskın Meclis gündeminde
Yayınlama: 10.10.2014
A+
A-

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu haberi yaptığı için Karşı Gazete’ye yapılan polis baskınını Meclis gündemine taşıdı. AKP iktidarında baskı ve sansürün ağır olarak yaşandığını kaydeden Yüceer, polis baskınının ardından herhangi bir mahkeme kararı olmadan siteye erişimin hukuksuz bir şekilde engellenmesinin kabul edilemez olduğunu bildirdi.
candan yüceer
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, rüşvet ve yolsuzluk operasyonu haberi yaptığı için Karşı Gazete’ye yapılan polis baskınını Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi veren Yüceer, “AKP iktidarında gazetecilik ya da geniş anlamıyla medya; baskı ve sansürü en ağır olarak yaşadığı karanlık bir dönemden geçmektedir” dedi.

ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ
Yüceer, yazılı ve görsel medya kurumlarının önemli bir çoğunluğunun iktidarın teşviği ve denetiminde yayınlarını sürdürdüğünü belirterek, siyasi iktidarın baskı altına almaya çalıştığı özgür basının ise susturulmaya çalışıldığını kaydetti.   Bu baskının bir örneğinin de 30 Eylül 2014 tarihinde yaşandığını söyleyen Yüceer, “17-25 Aralık’ta Cumhuriyet tarihinin en büyük rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla ilgili “Hani o tapeler montajdı” başlıklı haberin kaldırılması için polis karsigazete.com sitesine baskın yapmıştır. Baskının ardından herhangi bir mahkeme kararı olmadan siteye erişim hukuksuz bir şekilde engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

HABERİ SİLİN!
Polislerin baskın yaptığı sırada basın emekçileri ile pazarlığa tutştuğunu, ‘Bize gelen talimat bu. Haberi silin’ dediklerini belirten Yüceer, bu pazarlığın görüntülerinin de karsigazete.com sitesinde yayınlandığını kaydetti.

HUKUKİ GEREKÇESİ NEDİR?
Yüceer, o polislerden sorumlu Bakan Ala’nın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:
-30 Eylül 2014 tarihinde karsigazete.com sitesine yapılan baskının hukuki gerekçesi nedir?
-Polislerin sözünü ettiği, görüntülerde de açıkça izlenebilen haberi kaldırın talimatı kimden gelmiştir?

SORUŞTURMA AÇILACAK MI?
-Bakanlığınız tarafından bu görüntüler incelenmiş midir? Söz konusu polisler hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır/açılacak mıdır?
-Son 5 yılda kaç internet sitesi, dergi, gazete, TV kanalına polis tarafından baskın düzenlenmiştir?

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAKLANDI MI?
-Sözü edilen gazete çalışanlarının  kendi ofislerine giriş ve çıkışlarını yasaklandığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bu yasak kim ya da kimler tarafından verilmiştir? Polisin böyle bir yetkisi var mıdır? Var ise bu yetkinin dayanağı, yok ise yapılanın sorumlusu kimdir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber