Kavşak isyanı!

Kavşak isyanı!
Yayınlama: 14.11.2017
A+
A-

Büyükyoncalı Mahallesi sakinleri Kapaklı yönünden gelindiğinde Büyükyoncalı Mahallesi’ne girişi sağlayan kavşağın kaldırılmasına adeta isyan ettiler.12-13 bin nüfuslu bir mahalleye girişi sağlayan kavşağın kaldırılmasını “Büyükyoncalı Mahallesinin yok sayılması” olarak değerlendiren mahalle sakinleri, göz göre göre Büyükyoncalı’nın kaderiyle oynandığını dile getirdiler. Saray Belediyesi Büyükyoncalı Hizmet Binası’nda Belediye Meclis Üyesi Önder Çelik’le bir araya gelerek sorunun bir an önce çözülmesini talep eden mahalle sakinleri, kavşağın yapılmaması durumunda Saray Kapaklı yolunu trafiğe kapatacakları ifade ettiler. Saray Belediyesi olarak sorunun takipçisi olduklarını ve Karayollarına ilettiklerini söyleyen Çelik, “Öncelikle bizim kendi işimize, kendi ekmeğimize ve kendi bölgemize sahip çıkmamız gerekiyor. Sizler bugün haklı talebinizi dile getirdiniz. Bizde Saray Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve Tekirdağ Milletvekillerimizle bu sorunu çözmek için birlikte çalışacağız” dedi.

Bitme aşamasına gelen Saray-Kapaklı Yolunda, Büyükyoncalı Mahallesine girişi sağlayan kavşağın kaldırılması tepkilere neden oluyor.
“KAVŞAĞIN KALDIRILMASI KABUL EDİLEMEZ”
Dün saat 11.00’da Saray Belediyesi Büyükyoncalı Hizmet Binası’nda toplanan Büyükyoncalılı iş adamları, esnaf ve vatandaşlar, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören ve Belediye Meclis Üyesi Önder Çelik’le bir araya gelerek değerlendirme bulundular. Hizmet Binasının içinde bulunan düğün salonunda toplanan vatandaşlara açıklamalarda bulunan ve Büyükyoncalı’ya girişi sağlayan kavşağın kaldırılmasını kabul edilemez olarak değerlendiren Önder Çelik, şunları ifade etti: “Yüklenici firmadan bilgileri aldık. Bu kadar eksikliklere rağmen bu yolun tamamlandığını ve Bakan tarafından aybaşında açılacağını söylediler. Çok açık ki projede eksiklikler var. Büyükyoncalı’yı ilgilendiren sıkıntılar var. En önemli sorun Kapaklı yönünden geldiğinizde Büyükyoncalı’ya girişi sağlayacak bir kavşağın olmaması. Diğer kavşaklarda oldukça sıkıntılı. Ne bir uyarı levhası var, ne de Büyükyoncalı Mahallesi diye bir ibare. Yol bitme aşamasında ama kazaların ardı kesilmiyor. Son dönemde artan kazalar nedeniyle bu yol ‘ölüm yolu’ olarak bile adlandırıldı. Biz Belediye olarak yapmamız gerekenleri yaptık. Biz bu yolda eksiklikler olduğunu, Saray’a, Büyükyoncalı’ya ve diğer mahallelere bağlantıyı sağlayan kavşakların sıkıntılı olduğunu dile getirdik. Bunları ifade etmemize karşın tablo ortada.
“NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”
Şimdi küçük bir bilgi de aldık. Bu yolun Yeni Mahalle bölümünün yapılması için ikinci bir ihale yapılacakmış. Taleplerinizi o zaman söylersiniz, Karayolları dikkate alırsa değerlendiririz gibi konuştular. Büyükyoncalı’nın beklemeye tahammülü yok. Öncelikle bizim kendi işimize, kendi ekmeğimize ve kendi bölgemize sahip çıkmamız gerekiyor. Sizler bugün haklı talebinizi dile getirdiniz. Bizde Saray Belediyesi olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz ve Tekirdağ Milletvekillerimizle bu sorunu çözmek için birlikte çalışacağız. Bu sorunu Belediye Başkanlarımız ve milletvekillerimiz Ankara’ya iletecek. Biz Belediye olarak bu işin sonuna kadar takipçisi olacağız, arkasında duracağız. Ne gerekiyorsa sizlerle birlikte yapacağız.”
BÜYÜKYONCALI’NIN KADERİYLE OYNUYORLAR
Büyükyoncalı’da faaliyet gösteren iş adamları ve esnaf da duruma oldukça tepkili.
Büyükyoncalıspor Kulüp Başkanı ve Karadeniz Emlak Firmasının sahibi Yalçın Özçevik şunları ifade etti: “Bir yerin kaderiyle bu kadar oynanmaz. Büyükyoncalı’da ne zaman bir hareketlenme olsa, müteahhitler iş yapmaya başlasa, hemen engeller ortaya çıkıyor. Büyükyoncalı’ya girişi sağlayan kavşağı kaldırmak Büyükyoncalı’yı bitirmek demektir. Saray’ın en büyük mahallerinden birine bu yapılan hainliktir. Bu hatadan bir an önce dönülmeli ve Palamut Dere mevkiine kavşak çalışması yapılmalıdır.”
“SANİYE KAYBETMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK”
Büyükyoncalı’nın büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunu ifade eden Büyükyoncalı’lı iş adamı, Terekler Tarımın Sahibi Cumhur Terek ise şunları dile getirdi:
Ortada Büyükyoncalı için büyük bir sorun var. Bu sorunun çözülmesi için saniye kaybetmeye tahammülümüz yok. Bizler mahallemiz gelişsin, büyüsün diye uğraşırken, bu yanlış uygulamalar mahallemizi küçülmesine, göç verir hale gelmesine neden olur. Bu nedenle bu yanlış uygulamanın ivedilikle çözülmesi gerekiyor.”
GEREKİRSE YOLU TRAFİĞE KAPATIRIZ
Hizmet binasındaki görüşmenin ardından Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören, Belediye Meclis Üyesi Önder Çelik, Büyükyoncalılı iş adamları ve esnaf kavşağın kaldırıldığı Palamut Dere mevkiine giderek incelemelerde bulundular. Büyükyoncalı esnafı kavşağın yapılmaması durumunda Saray Kapaklı yolunu trafiğe kapatacakları ifade ettiler.

 

 

Saray Haber