Keskin: “3 Mayıs Türkçü düşüncenin şaha kalktığı gündür”

Keskin: “3 Mayıs Türkçü düşüncenin şaha kalktığı gündür”
Yayınlama: 04.05.2018
A+
A-


Saray Ülkü Ocakları Başkanı Doğancan Kemal Keskin 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla dün saat 12.30’da Atatürk Alanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Başkan Keskin, “3 Mayıs 1944, Türk topraklarında yok edilmek istenen Türkçü düşüncenin şaha kalktığı sembol günüdür. Türklük ve Türkçülük dava kaygıları olan insanları bir araya getirmeye sebep olan bu gün bizler için çok özel ve önemlidir” ifadelerini kullandı.

KİMLER KATILDI?
Saray Ülkü Ocakları Başkanı Doğancan Kemal Keskin 3 Mayıs Türkçülük Günü dolayısıyla dün saat 12.30’da Atatürk Alanı’nda bir basın açıklaması yaptı. Saray Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen basın açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mümin Buluş, MHP Saray Belediye Meclis Üyeleri Erdoğan Bağcı, Serdar Sezen, İlktaç Cevizli, Saray Ülkü Ocakları Eski Başkanı Uğur Eken, MHP Saray İlçe Teşkilatı ve ülkücüler katıldı.
3 MAYIS TÜRKÇÜ DÜŞÜNCENİN ŞAHA KALKTIĞI SEMBOL GÜNÜDÜR”
 Saray Ülkü Ocakları Başkanı Doğancan Kemal Keskin katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“3 Mayıs 1944, Türk topraklarında yok edilmek istenen Türkçü düşüncenin şaha kalktığı sembol günüdür. Geçtiğimiz asrın ilk Türkçü Başbuğu Mustafa Kemal Atatürk’ün inkılapları ve hizmetleri ile Türk Kültürü temelleri üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz, 1944 baharında Sovyet rüzgarının da etkisi ile Türk kimliğinden uzaklaştırılmak istenmiştir. Türk’ü köksüzleştirme hareketine dur deme açık yürekliliğini gösteren Nihal Atsız ve dava arkadaşları mahkeme ve hapislere düşürülmüştür.
“TÜRKÇÜ GENÇLER FİKİR BÜYÜKLERİNİ YALNIZ BIRAKMAMIŞTIR”
3 Mayıs 1944’te Ankara sokakları, daha önce hiç şahit olmadığı milliyetçi refleksin gösterilmesine sahne olmuş, Türkçü gençler fikir büyüklerini yalnız bırakmamıştır. Yüzlerce Türkçü genç, hükümetin talimatıyla tutuklanarak çeşitli işkencelere maruz bırakılmıştır. Tutuklananlar arasında önemli Türkçü aydın ve askerler de vardır. Necdet Sancar, Remzi Oğuz Arık, Reha Oğuz Türkkan, Fethi Tevetoğlu ve Alparslan Türkeş gibi nice vatan evladı 1949’a kadar sürecek işkence, tahkikat ve esarete tabi tutuldular. Fakat 3 Mayıs hareketi Türk Gençliğinin yüreğinde taşıdığı Türklük ateşini söndürememiş aksine daha da parlatmıştır.
“BU GÜN BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ÖZELDİR”
Irkçılık- Turancılık davasının gerekçelerinden biri olarak gösterilen Hüseyin Nihal Atsız- Sabahattin Ali davasının 3 Mayıs 1944 tarihli duruşmasından sonra yaşanan  “Ankara Yürüyüşü ’nü” anmak amacıyla ilk defa 3 Mayıs 1945 tarihinde, Tophane Askeri hapishanesinde Nihal Atsız, Zeki Velidi Togan, Nejdet Sançar ve Reha Oğuz Türkkan başta olmak üzere 10 mahkum tarafından kutlanmıştır. Daha sonraki senelerde de devam eden toplantılar, Türkçülük Günü( Bayramı) adını almıştır. Yine bir defa da olsa Türklük ve Türkçülük dava ve kaygıları olan insanları bir araya getirmeye sebep olan bu gün bizler için çok önemli ve özeldir.”
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER
Saray Ülkü Ocakları Başkanı Doğancan Kemal Keskin’in açıklamasının ardından tüm katılımcılar Atatürk Heykeli önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saray Haber