Saray Belediyespor Kulübü anneleri kahvaltıda buluşturdu

Saray Belediyespor Kulübü anneleri kahvaltıda buluşturdu
Yayınlama: 12.03.2018
A+
A-


Saray Belediye Spor Kulübü 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Saray Belediyespor Futbol Akademisi’nde eğitim gören öğrencilerin annelerini kahvaltıda buluşturdu. Birlik beraberlik ve dostluk mesajlarının verildiği kahvaltıda anneler unutulmaz bir gün yaşadı.

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Saray Belediye Spor Kulübü 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla Saray Belediyespor Futbol Akademisi’nde eğitim gören öğrencilerin annelerini 11 Mart Pazar günü Saray Restauran’ta kahvaltıda buluşturdu. Saray Belediyespor Futbol Akademisi’nde eğitim gören öğrenci velilerinin yoğun katılım gösterdiği kahvaltıya Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban eşi Sabriye Çoban ile birlikte katıldı.
“BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİNİZ”
Tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak konuşmasına başlayan Saray Belediye Spor Futbol Akademisi Antrenörü Mert Hoşgör, “ Saray Belediye Spor Kulübü olarak çocuklarımızın velileri olarak birlik beraberliğimiz adına bugün burada olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a sonsuz desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Emekçi kadın denildiğinde ben bir erkek olarak size baktığımda çok güzel görünüyorsunuz, iyi ki varsınız. Sizler bazen bir anne, bazen çiftçi, farklı mesleklerde emeği temsil eden insanlarsınız. Onun için bizim için çok değerlisiniz.” dedi.
“KANUNLARIN DAHA İYİ OLMASI İÇİN HEP BERABER ÇALIŞMALIYIZ”
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün çıkışını anlatan Mert Hoşgör, “ 8 Mart 1857 yılında Amerika’da bir tekstil fabrikasında hakkını arayan 129 emekçi kadının fabrikanın içinde katledildiği gün. 10 bin kişinin çıkıp o kadınların hakkını savunduğu gündür. Onun için kadınlarımız haklarını daha iyi savunmalı. Son zamanlarda kadınlara taciz olayları arttı. Onun için kadınlarımızı koruma açısından kanunların daha iyi olması için hep beraber çalışmalıyız. “ifadelerini kullandı.
“KADINLAR GÜNÜ TABAK İÇERİSİNDE SUNULMADI”
Etkinlikte bir konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban
“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kadınlara öyle bir tabak içerisinde sunulmadı. 1857 yılında Amerika’da sanayide çalışan kadınlar daha adil eşit çalışma koşulları için mücadele başlattı. Bu mücadelede hayatını yitirenler oldu. Başka fabrikalarda dayanışmaya kalkan, ölenlerin mücadelesini devam ettirenler oldu. 1910 yılında Kopenhag’da Kadın İşçi Hareketinin öncüsü Klara Zetkin Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak geçti. Cumhuriyet’imizi ve devletimizi kuran başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Çanakkale’de yaşamını yitirenler, bugün sınır ötesinde mücadele eden askerimiz, polisimiz, Cumhuriyet döneminin bütün şehitlerini, emekçi kadınların mücadelesinde örnek olanlar Türkan Saylan gibi değerli kadın örgütçülerini yürekten anıyorum. Işıklar içinde yatsınlar.” ifadelerini kullandı.
“KADIN HAKLARININ HARCI VE TEMELİ CUMHURİYET’TİR”
Mustafa Kemal Atatürk’ün kadına verdiği önemi vurgulayan Başkan Çoban, “ Dünyanın, Avrupa’nın demokrasinin en önde olan ülkeleri İsviçre, Fransa, Almanya, Danimarka bu ülkelerde kadının seçme ve seçilme hakkı yoktu. Mustafa Kemal Atatürk, dünyada seçme ve seçilme hakkını Türk kadınına ilk önce tanıyan, getiren örnek bir liderdi. Cumhuriyet’in kazanımlarına, ülkemize, bayrağımıza ve Mustafa Kemal’e sahip çıkalım. Onların açtığı aydınlık yolda, Cumhuriyet’in ışığında sonsuza kadar çocuklarımızla Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşasın. Dünyada çağdaş, laik cumhuriyet demokrasinin en iyi yaşam biçimidir, örnek bir model ve kadın haklarının harcı ve temelidir.” dedi
“GELECEK KUŞAKLARA AYDINLIK BİR TÜRKİYE BIRAKMAK HEPİMİZİN BORCU”
Türkiye Cumhuriyeti kadınlarının Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyete çok büyük bir borcu olduğunu belirten Başkan Çoban, “Ülkemize, Cumhuriyetimize, kadın hak ve özgürlüklerine, tüm demokratik hak ve özgürlüklerimize sahip çıkmak, çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara aydınlık bir Türkiye bırakmak hepimizin borcudur.”dedi.
“SPOR VE SANAT BARIŞA HİZMET EDİYOR”
Birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan Çoban, “Dünyada ve bölgemizde acıların, gözyaşlarının olduğu bir dönemde en çok ihtiyaç duyduğumuz barış ve bir arada olma kültürüne spor ve sanat hizmet ediyor. Spor ve sanat dünyada bir arada yaşamanın, barışın kültürüdür. Mustafa Kemal Atatürk savaşların içinden çıkmış bir lider olarak şunu söylemiştir: “Savaş yurt savunması olmadığı zaman, bir cinayettir.”Yurtta barış, dünyada barış.” ifadelerini kullandı.
“YAŞAM BİRLİKTE YÜRÜYOR”
Erkek-kadın ayrımına karşı olduğunu ifade eden Başkan Çoban, “Yaşam birlikte yürüyor. Bu ülke erkek egemenliğinde yönetildiğinde acı ve gözyaşı oldu, savaşlar oldu. Kadınlar bu dünyayı yönetseydi, savaşlar, acı ve gözyaşı olmazdı. Kadınlar bu dünyayı daha adaletli yönetirdi. Ülkemiz, cumhuriyet, kadın hakları ve mücadele edeceğiniz bütün haklar için demokrasinin gereği bir araya gelmelisiniz. Sizin bu birlikteliğinizi yürekten kutluyorum, bunların devamını diliyorum. Böylesine anlamlı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde emeğin türküleriyle, ezgileriyle katkı sunan Tamer hocama ve organizasyonda büyük emek harcayan Mert Hocama teşekkür ediyorum” dedi.
MÜZİK DİNLETİSİ PROGRAMA RENK KATTI
Konuşmaların ardından müzik grubunun dinletisi programa renk kattı. Birbirinden güzel türküleri seslendiren grup dinleyenlere keyifli anlar yaşattı.
SARAY BELEDİYE SPOR KULÜBÜ YILIN EMEKÇİ KADININI SEÇTİ
Saray Belediye Spor Kulübü tarafından “2017-2018 YILIN EMEKÇİ KADINI” seçilen Saray Gazetesi çalışanlarından Kübra Yavuz’a, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından belge takdim edildi.
BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERİLDİ
Gerçekleştirilen çekilişle katılımcılara birbirinden güzel hediyeler verildi. Tüm kadınlar el el ‘Hayat Bayram Olsa’ şarkısını seslendirerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. Program günün ölümsüzleştirildiği toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

 

 

Saray Haber