Şehit Sefa Parhan’ın adı ölümsüzleştirilecek

Şehit Sefa Parhan’ın adı ölümsüzleştirilecek
Yayınlama: 03.11.2017
A+
A-

Saray Belediye Meclisi Kasım ayı olağan Meclis toplantısının ilk oturumunu dün saat 14.30’da Saray Kent Konseyi Kültür Evi’nde Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban başkanlığında yaptı. İlgili gündem maddeleri komisyonlara havale edilirken, 25 Ekim günü yaşanan sel felaketinde şehit olan Topçu Onbaşı Sefa Parhan’ın adı AKP, CHP ve MHP grubunun ortak kararı ile Saray’da bir cadde veya sokakta ölümsüzleştirilecek.

ŞEHİT SEFA PARHAN’IN ADI YAŞATILACAK
Saray Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısının ilk oturumunu dün saat 14.30’da Saray Kent Konseyi Kültür Evi’nde Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban başkanlığında gerçekleştirdi. Gündem maddelerine geçmeden önce AKP grubu tarafından verilen 25 Ekim günü yaşanan sel felaketinde şehit olan Topçu Onbaşı Sefa Parhan’ın adının bir park cadde veya sokakta yaşatılması AKP, CHP ve MHP grubunun ortak kararı ile gündeme alınarak İmar Komisyonu’na havale edildi. AKP grubu tarafından yazılı önerge olarak verilen Saray Devlet Hastanesi’ne Galata Deresi’nin yağmur yağdığında taşma riski olduğu için Çerkezköy Caddesi üzerinden yeni bir yol açılması gündeme alınarak İmar Komisyonu’na havale edildi. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından verilen sosyal proje kapsamında aromatik ve tıbbi bitkiler çalışmaları için Bulgaristan’da yerinde inceleme yapabilmek için Meclis’ten yetki izni oy birliği kabul edildi. İmarla ilgili dilekçeler gündeme alınarak İmar Komisyonu’na gönderildi.
AKP GRUBU MECLİSİ TERK ETTİ
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik ‘Faşist Diktatör’ sözleriyle alevlenen tartışmalar ülke gündeminde sıcaklığını korurken, AKP grubu meclisi terk etti.
“BU İŞİN MUHATABI SARAY BELEDİYE MECLİSİ DEĞİLDİR”
Gündem maddeleri görüşülürken söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Ertan İnanç son günlerde gündemde olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “ Faşist Diktatör” sözlerini Meclis huzurunda kınamak için yazılı bir açıklama gerçekleştirmek istedi. Meclis Başkanı Başkan Nazmi Çoban, “Yargıya intikal etmiş bir konuda, yargı konusunda bizim burada Meclisimizin yapacağı bir şey yoktur. Ben demokratik tepkilerinizi anlıyorum. Bu işin muhatabı Saray Belediye Meclisi değildir” diyerek açıklama yapmalarına izin vermedi.  CHP’ li ve MHP’li meclis üyelerinin tepkisi üzerine AKP grubu toplu olarak Meclisi terk etti.
4 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
AKP grubunun Meclisi terk etmesinin ardından CHP’li Meclis Üyeleri ve MHP’li Meclis Üyeleri salt çoğunluk sağlandığı için Meclis gündem maddelerini görüşmeye devam etti. İlk gündem maddesi olan Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin daveti görüşülerek gündeme alındı. Saray Belediyesi’nin Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’ne üye olması oy birliğiyle kabul edildi.Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 23.10.2017 tarih 1947 sayılı Osmanlı Mahallesi Yer Tahsisi gündemi alınarak İmar Komisyonu’na havale edildi.  Belediye Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 1971 sayılı önceden köy statüsünde bulunan mahallelerde telefon santralleri ücret tarifeleri belirlenmesi gündeme alınarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edildi. Son gündem maddesi 2o18 yılı gelir tarifeleri gündeme alınarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.
TEŞEKKÜR ETTİ
Meclis toplantısının sonunda Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, büyük coşku ve katılımla kutlanan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına parti ayrımı yapmaksızın katılan, birlik ve beraberlik mesajı veren Belediye Meclis Üyelerine ve programda emeği geçenlere teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

Saray Haber