Sevinç ve hüzün bir arada

Sevinç ve hüzün bir arada
Yayınlama: 16.05.2018
A+
A-


Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi 2017- 2018 eğitim öğretim yılı 15. Dönem mezunlarını 15 Mayıs Salı günü düzenlediği törenle yeni yaşamlarına uğurladı. Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törende mezun olan öğrenciler sevinci ve hüznü bir arada yaşadı.

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi, 2017-2018 Eğitim öğretim yılı 15.dönem mezunlarını verdi. Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’nin bahçesinde gerçekleşen mezuniyet törenine Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Saray İlçe Başkan V. Akın Aytaç, Saray Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Feride Şükran Kaya, Saray Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fehmi Çüren, okul müdürleri, daire amirleri, CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve veliler katılım gösterdi.
“HAYATIMIZDAKİ EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTASINDAYIZ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde kürsüye ilk olarak mezunlar adına konuşmasını yapmak üzere Alper Yıldız geldi. Protokolü ve katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Alper Yıldız şöyle konuştu:
“Bugün hem hüznü hem mutluluğu heyecanla yaşadığımız bu yola kısa bir süre sonra son vermeye hazırlanıyoruz. Okulumuza ilk adımımızı attığımızda, bir gün ayrılacağımızı hiç düşünmemiştik. Yılların su gibi akıp geçtiği bu kısacık sürede pek çok anımız oldu bu çatı altında. Yıllar sonra geriye dönüp baktığımızda güzel bir şekilde hatırlayacağımız, bu okuldan mezun olduğumuz için gururlanacağımız sayısız anı biriktirdik. Hayatımızdaki en önemli dönüm noktasındayız. Her birimiz bu okuldan ayrılacak, yeni heyecanlar, yeni umutlar, yeni maceralar peşinde koşturacağız. Eğitim hayatımıza artık yeni yerlerde, yeni yaşamlarla devam edeceğiz.
“BİZE VERDİĞİNİZ MEŞALE HAYATIMIZ BOYUNCA YOLUMUZU AYDINLATACAKTIR”
Bir düşünür ‘Eğitim her şeydir. Şeftali bir zamanlar acı bir bademdi; karnabahar ise üniversite eğitimi almış bir lahanadan başka bir şey değildir’ demiştir. Bize karnabahar olma yolunda desteklerini hiç esirgemeyen, son senemizde bizi bizden daha çok düşünen bize bir baba şefkatiyle yaklaşan Mustafa hocamız, sert görünümünün altında aslında yumuşacık bir kalbi olan Figen hocamız, tüm sevecen, telaşlı ve samimi haliyle coğrafyayı en sevilen ders haline getiren Mustafa Şemkin hocamız, yaptığı konuşmalarla bizi motive eden Nahide hocamız, sorularıyla bizi çıkmaza sürükleyen Çağdaş hocamız, yaptıkları sınavlarla bizi terleten Hülya, Recep ve Emel hocalarımız ve okula adım attığımız ilk günden beri burayı evimizmişçesine benimsememizi sağlayan tüm hocalarımız. Hayat merdivenlerine çıkan bu yolda bizler için elinizden gelen tüm çabayı sarf ettiğiniz bizleri ilmin meşalesinin ışığında doğru yola sevk ettiğiniz, onurlu, ahlaklı birer birey olmaya yönelttiğiniz için size şükranlarımı sunarım. Bize verdiğiniz meşale hayatımız boyunca yolumuzu aydınlatacaktır. Sizden devraldığımız bu bilgi mirasını bir sonraki kuşaklara da aynı canlılıkla aktaracağımızdan emin olunuz.
“BİR KIVILCIM GİBİ GİDİYORUZ, BİRER ALEV OLARAK DÖNECEĞİZ”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bizlere ‘Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz’ diye hitap etmiştir. Sizler ve kendi adıma Atatürk ilke ve inkılaplarının peşinden gideceğime, Türk adını gururla taşıyacağıma söz veriyorum. Mustafa Kemal’in yıllar önce gönderdiği gibi birer kıvılcım gibi gidiyoruz ama elbette birer alev olarak döneceğiz.”
“BÜTÜN TOPLUMLARIN VE ULUSLARIN UMUTLARI VE GÜVENCELERİ GENÇ NESİLLERDİR”
Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Celal Kılıçman şunları ifade etti:
“Çok kıymetli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı bir ebeveyn olarak; idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve personelimizle hizmet ederek onları kendine güvenen, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamayı ve yaşatmayı seven, görev bilincine sahip, sevgi dolu bireyler olarak sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz.
Değerli meslektaşlarım bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız evlatlarımızı bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için ne kadar teşekkür etsem azdır.
Sevgili evlatlarım, okula ilk başladığımız günden bugüne değin eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyeti yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizlerin gelecekteki başarınız ile bizleri, okulumuzu ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.
Değerli gençler, bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencimiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk, “Bütün umudum gençliktedir diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet etmiştir. İnanıyorum ki sizler de umutlarımızı ve güvenimizi boşa çıkarmayacak ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine ulaştıracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyor ve tekrar söylüyorum. Sizlerden dürüst, adil ve değerlerine bağlı iyi bir insan olmanızı istiyorum.

Sevgili evlatlarım, bugüne gelecek olursak bugünün kıymetini bilin. Bugün sizin o bir an önce çıkarmak için can attığınız, giymesek dediğiniz okul üniformasıyla son günlerinizden biri. Ne aynı sıralar, ne aynı sınıflar, ne aynı koridorlar paylaşılmayacak bundan sonra. Bugün bitse de gidelim dediğiniz okul günlerin sonlarından biri. Ergenlikten gençliğe adım attığınız yılların bitişi haykırıyor bugün size. O yüzden tadını çıkarın bugünün. Sarılın arkadaşlarınıza ister doya doya gülüp eğlenin, ister hıçkıra hıçkıra ağlayın. Hem mutluluğunuzu paylaşın, hem üzüntünüzü. Unutun bugün sınavı, bırakın gözünüzde büyütmeyi. Hayat o kadar çok sınavlarla dolu ki. Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi, herkesin hayatında bir parça. Buradaki herkes geçici. Bir tek sizler hayatınızın sonuna kadar birer Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi mezunu olarak kalacaksınız.”
SARAY’IN GURURU OLDULAR
Konuşmasının son bölümünde Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’nin elde ettiği başarıları paylaşan Müdür Kılıçman, “İl genelinde aldığımız öğrencilerin taban puanı bakımından 5.sırada olan okulumuz 1. Basamak sınavında Matematik testinde 18.07 ortalama ile il dördüncüsü, Fen Bilimleri testinde 11,22 ortalama ile il beşincisi, Türkçe testinde 28,9 ortalama ile il üçüncüsü, sosyal bilimler testinde ise 18,78 ortalama ile il birincisi olmuştur. 2. Basamak sınavında ise matematik testinde 19.92 ortalama ile il ikincisi, geometri testinde 9.46 ortalaması ile üçüncüsü, fizik testinde 8,21 ortalama ile il ikincisi, kimya testinde 16.72 ortalama ile il birincisi, biyoloji testinde 14,68 ortalama ile birincisi, Coğrafya 1 testinde 11.96 ortalama ile il birincisi, tarih testinde 23.73 ortalama ile il birincisi, Coğrafya 2 testinde 8.35 ortalama ile il üçüncüsü, Felsefe grubu ve din kültürü ve ahlak bilgisi testinde 16.83 ortalama ile il birincisi, Türk Dili ve Edebiyatı testinde ise 41.21 ortalama ile  15. Dönem mezunlarını verdiğimiz bu yıl, 150.dönem mezunlarını veren Galatasaray Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi ve İstanbul Erkek Lisesi gibi ülkemizin en köklü ve en başarılı okullarının önünde okulumuzun, Saray’ımızın ve Tekirdağ’ımızın adını Türkiye birinciliğine yazdırdık. Bu gurur hepimizin, Saray’ımızın ve Tekirdağ’ımızın gururudur” ifadelerini kullandı.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi okul birincisi Gamze Türkoğlu, birinciliğin nişanesi olarak okul kütüğüne ismini çaktı. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’ni derece ile bitiren öğrencilere diplomaları ve plaketleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Mustafa Elmas Arıcı Anadolu Lisesi’ni yaptıran Arıcı Tekstil adına Metin Döner, ilk üçe giren öğrencilere tablet bilgisayar hediye etti.
KEPLER ATILDI
Öğrenciler törenin son bölümünde “Arkadaş” şarkısı eşliğinde keplerini havaya fırlattılar. Kepleri havaya atarak mezuniyetin kutlanmasının ardından program pilav ve ayran ikramı ile son buldu.

 

 

Saray Haber