TESKİ Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti İçme Suyu Havzasını ağaçlandırdı

TESKİ Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti İçme Suyu Havzasını ağaçlandırdı
Yayınlama: 26.01.2018
A+
A-


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti İçme Suyu Havzası Ağaçlandırma Sahası Fidan Dikim etkinliğine katıldı.

KİMLER KATILDI?
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Marmaraereğlisi Türkmenli Göleti İçme Suyu Havzası Ağaçlandırma Sahası Fidan Dikim etkinliğine katıldı. Etkinlikte Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Ali Şen, TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt Çevre Gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇİLMİŞ OLUNACAK”
Etkinlikte İlk konuşma TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt tarafından yapıldı.  Kurt konuşmasında “TESKİ’nin en önemli görevlerinden biri de içme suyu temin ettiğimiz su kaynaklarının korunmasıdır. Dolayısıyla biz içme suyu havzalarımızda hem kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştiriyoruz, hem de su kalitesinin korunması ve iyileştirilmesi için havzalarımızda iyileştirme çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ağaçlandırma çalışmalarımız içme suyu havzalarımızda devam ediyor. Öncelikle ilkini Yazır Göletinde gerçekleştirdik. Bugün de Türkmenli Göletinde bir fidan dikme çalışması yapacağız. Yaklaşık 2 hektarlık bir alanda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile birlikte ağaçlandırma çalışması yaptık. İkinci etapta da yine yaklaşık 3 hektarlık bir alanda ağaçlandırma çalışmamız mart ayının sonuna kadar tamamlanacak. Dolayısıyla Türkmenli Göletinin kamulaştırılmış alanı içerisinde bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirmiş olacağız. Böylelikle çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olunacak. Su kaynaklarımızın daha temiz kalması sağlanacak. TESKİ ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma gerçekleştirdik. Ağaçlandırma çalışmalarımız ihtiyaçlar doğrultusunda devam edecek” dedi.
“TESKİ OLARAK ÇEVREYİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Sema Kurt’un ardından konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa “Çevreye verdiğimiz önemi göstermek için böyle bir etkinliği organize ettik. TESKİ olarak, içme suyu temini ve kanalizasyon hizmetleri dışında çevre koruma faaliyetlerimiz de var. Özellikle su kaynaklarımızın korunması TESKİ’nin görevlerinin başında geliyor. Bunun için de havza koruma çalışmalarına önem veriyoruz. Bu kapsamda havzalarımızı ağaçlandırmak adına çaba sarf ediyoruz. Yakın bir zamanda yine Yazır Göleti etrafında ciddi bir ağaçlandırma çalışması gerçekleştirmiştik. Türkmenli Göleti de bizim için büyük önem arz eden bir gölet. Marmaereğlisi ilçemizin su ihtiyacının önemli bir bölümünü bu göletten karşılıyoruz. Zaman zaman buradan Yeniçiftlik Mahallemize de su veriyoruz. Dolayısıyla bu kaynaklarımızı korumalıyız. TESKİ olarak çevreyi korumaya devam edeceğiz. Bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, çalışmanın vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
TEŞEKKÜR ETTİ
Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan ise 2014 yılından bugüne 10 bin tane fidan diktiklerini belirterek “Çevre ve ağaçlandırma çok önemlidir. Bir ağacın iki tane insanın ömrü boyunca ihtiyaç duyduğu oksijeni karşılıyor. Böceklerin bir kısmı ağaç yapraklarında besleniyor. Bugün burada dikilecek ağaçların önderliğini yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve TESKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa’ya teşekkür ediyorum.” Dedi.
“HİZMETTEN HİMZETE KOŞUYORUZ”
Etkinlikte konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetten hizmete koşuyoruz. Peygamber Efendimiz kıyametin kopacağı gün bile fidan dikin demiştir. Bu proje ile 3500 fidan dikimi gerçekleşecek. Ben TESKİ’yi hem sağlıklı içme suyu hem de ağaç dikimi alanında gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı kutluyorum. Bu hizmetin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. Fidan Dikim etkinliği yapılan konuşmaların ardından fidanların dikilmesi ile son buldu.
BAŞKAN ALBAYRAK VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Başkan Kadir Albayrak etkinliğin ardından Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya gelerek kendilerinin öneri ve taleplerini dinledi. Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Başkan Albayrak Büyükşehir Belediyesi olarak 2018 yılında da önemli çalışmalara imza atacaklarını belirtti. Vatandaşlar da Başkan Albayrak’a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

 

 

 

Saray Haber