Trakya Köylüsü termikçileri kovaladı

Trakya Köylüsü termikçileri kovaladı
Yayınlama: 03.08.2018
A+
A-

Kırklareli’ne yapılması planlanan termik santral için bugün yapılması planlanan ÇED toplantısı çevre köy halkının ve doğa savunucuların tepkisi sonucu yapılamadı. Yetkililer protestolar karşısında bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar.

YETKİLİLERİ KOVDULAR
Yurt Gazetesi’nden Ayşegül Başar’ın haberine göre; Kırklareli’ne yapılması planlanan termik santrale karşı çevre köylerden vatandaşlar ve İstanbul’un çeşitli yerlerinden doğa savunucuları Kırklareli yakınlarındaki İnece Beldesinde bir araya geldi. ‘Zehir solumak istemiyoruz’ diyen köylüler, İnece Belediye Düğün Salonunda yapılmak istenen ÇED toplantısını yaptırmayarak, yetkilileri beldeden kovdu.
Kırklareli merkeze yakın Dokuzhöyük, Karahalil, İnece ve Ukonak köylerinin tam ortasına yapılmak istenen Termik santrale bölge halkının tepkisine sebep oldu.
‘TRAKYA ZEHİR SOLUMASIN’
Yetkililere tepki gösteren köylüler, “Termik Santrale karşıyız, zehir solumak istemiyoruz, köyümüzden defolup gitsinler” dedi. Çeşitli köylerden bir araya gelip termiğe karşı protesto gerçekleştiren vatandaşların tepkisi üzerine Bakanlık yetkilileri İnece’den ayrılmak zorunda kaldı. Yetkililerin İnece’yi terk etmesi üzerine hep birlikte belde merkezinde toplanan vatandaşlar burada açıklama yaptılar.

‘MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK’

Kadınların yoğun olarak katıldığı protestoda bir kadın şöyle konuştu: “Termik yapılsın istemiyoruz, zehir solumak istemiyoruz, bizi zehirlemeye kimsenin hakkı yok. Bu topraklar bizim bizden izinsiz hiçbir şey yapamazlar. Onlar yaptıkça biz karşılarında olacağız. Hakkımızı aramaya mücadele etmeye devam edeceğiz gerekirse kapılarında yatarız yine de termik yaptırmayız”.

 

 

Saray Haber