10.Çorlu Tarım Fuarı açıldı

10.Çorlu Tarım Fuarı açıldı
Yayınlama: 04.08.2017
A+
A-


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu- Trakya 10. Tarım, Hayvancılık, Süt Endüstrisi, Tohumculuk, Meyvecilik, Sulama Teknolojileri ve Mekanizasyon Fuarı’nın açılış törenine katıldı.

YOĞUN KATILIM YAŞANDI
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu-Trakya 10.Tarım, Hayvancılık, Süt Endüstrisi, Tohumculuk, Meyvecilik, Sulama Teknolojileri ve Mekanizasyon Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın da katıldığı Çorlu Fuar Alanındaki fuara, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekilleri Metin Akgün, Mustafa Yel, Ayşe Doğan, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, siyasi parti temsilcileri, resmî kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“TEKİRDAĞ TARIM VE HAYVANCILIĞIN TÜRKİYE’DEKİ BAŞKENTİDİR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan, Vali Mehmet Ceylan, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer,  Adalet ve Kalkınma Partisi Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün ve Renkly Fuarcılık sahibi Umut Güngör’ün konuşma yaptığı programda konuşma yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ 30 Mart 2014 yılından sonra Büyükşehir olan 14 ilimizden bir tanesi. Büyükşehir olduğumuz günden bu güne ilimizi marka şehir yapmak için çalışmalara devam ettik. Tekirdağ tarım ve hayvancılığın Türkiye’deki başkentidir. Türkiye’de üretilen buğdayın 20’de 1’i, ayçiçeğinin yüzde 33’ü, kanolanın yüzde 66’sı, arpanın yüzde 3’ü, üzümün yüzde 2’si bu bölgede üretiliyor. Türkiye’nin buğday üretimi dekar başına 251-270 kilogram iken ilimizde 510 kilograma ulaştık. Tekirdağ’ın bu değerinin bir kez daha altını çizmek istiyorum. Tarım ve hayvancılık derken hayvancılık özel bir önem arz ediyor. İlimizde günlük ortalama olarak 1000 ton süt üretiliyor. Bu rakam Türkiye ortalamasının üzerindedir. Tarım İl Müdürlüğümüzle ortak çalışmalar yaparak Tekirdağ tarımına yeni projelerle katkıda bulunduk. Hayvancılıkta özellikle Malkara İlçemiz büyük önem taşıyor. Bu anlamda Malkara İlçemizde 9 Ağustos 2017 tarihinde Türkiye’nin ikinci büyük et kombina tesisinin temelini atacağız. Bunların yanı sıra kaba yem açığının giderilmesi için çalışmalar yaparak 89 bin dönüm merayı iyileştirdik ve kaba yem üretimini dört katına çıkardık. Arıcılığı geliştirmek için arı ve kovan destekleri, mandacılığı geliştirmek için projeler hayata geçirdik. Süleymanpaşa İlçemizde Toptancı Sebze ve Meyve Hali inşa ediyoruz. Deniz ürünleri halimizi bitirmek üzereyiz. Tekirdağ gelecekte Türkiye’nin parlayan yıldızı olacaktır.” dedi.
“ZORLUKLARI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Programda konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle cennet bir ülkede yaşıyoruz. Ülkemle ne kadar gurur duysam azdır. İlk görev yerim Edirne Enez Sağlık Ocağı hekimliğiydi. Bu nedenle Trakya ve Trakyalıları yürekten seviyorum. Başkanımı da kutluyorum. Gerçekten Tekirdağ çok güzel bir şehir. İnsanları mükemmel. Trakyalılar iyi, dürüst, çalışkan ve üretken insanlardır. Bizim görevimiz de sadece halka hizmet etmektir. Makamlar gelip geçicidir. Görev yaptığınız sürece bir şeyler yapabiliyorsanız katkı sağlayabiliyor ve yararlı olabiliyorsanız bizim için önemli olan da budur. Tarım çok önemli bir alandır. Her zaman söylediğim gibi en büyük silah gıdadır ve hayvansal ürünlerdir. Bizler de uzun ve kısa vadede neler yapabiliriz diye görüşmeler yaptık. Yaşadığımız zorluklar var. Bizler bu zorlukları hep birlikte aşacağız. Çünkü başka bir Türkiye, gidecek başka bir ülkemiz yok. Bizlerde elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret edeceğiz ve üretenin her zaman yanında olacağız. Ben bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçen herkese, Valime, Milletvekillerime, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanıma ve üreticilere yürekten teşekkür ediyorum. Bu fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.
ALBAYRAK SEVGİ SELİ İLE KARŞILANDI
Konuşmalar sonrasında Başkan Albayrak programa katılan üreticilerle sohbet ederek talep ve ihtiyaçları dinledi. Fuarda büyük ilgi ve sevgi seli ile karşılaşan Başkan Kadir Albayrak, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saray Haber