19 Mayıs 100.yılında coşku ile kutlanacak

19 Mayıs 100.yılında coşku ile kutlanacak
Yayınlama: 17.05.2019
A+
A-


Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 100.yılı tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da bir dizi etkinlikle kutlanacak.

ATA’YA ÇELENK SUNULACAK
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Saray’da da bir dizi etkinlikle kutlanacak. Saray Kaymakamlığı’nın hazırladığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programına göre etkinlikler, 19 Mayıs Pazar günü saat 10.00’da Saray İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayacak. Çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunacak.
KUTLAMALAR PAZAR YERİNDE YAPILACAK
Saray Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından ‘Gençlik Şenliği’ altında yapılacak kutlama etkinlikleri ise protokolün yerini almasıyla birlikte saat 10.30’da Pazar Yerinde başlayacak. 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı okunarak Bayrağımız göndere çekilecek. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fehmi Çüren tarafından yapılacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya cevabı okunacak. Program Özel 2015 Saray Anadolu Lisesi Halk Oyunu ekibinin Adıyaman Yöresi folklor gösterisi ile devam edecek.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK
Liseler arası 800 metre kız ve erkek kros yarışmaları düzenlenecek. Kros yarışmalarının ardından her liseden 1 öğrenci günün anlam ve önemine dair şiirlerini okuyacak. Şiirlerin okunmasının ardından liseler arasında halat çekme yarışması yapılacak. Saray Kaymakamlığı Halk Oyunları ekibi Artvin Yöresi Halk Oyunları gösterilerini sunacak. Program 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen resim, şiir yarışmaları ve turnuvalarda dereceye giren öğrencilere kupa, madalya ve ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.

 

 

 

Saray Haber