30 Ağustos kutlamaları 13 dakika sürdü

30 Ağustos kutlamaları 13 dakika sürdü
Yayınlama: 31.08.2016
A+
A-


Saray ilçe merkezinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları saat 9.00’da Atatürk Alanı’nda çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın gerçekleştirilmesi ve iki öğrencinin şiir okumasıyla kutlama töreni son buldu. Türk milletinin küllerinden dirildiği 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları yalnızca 13 dakika sürdü.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

30 AĞUSTOS KUTLAMALARI 13 DAKİKA SÜRDÜYALNIZCA 13 DAKİKA…
Uzun yıllar birçok farklı cephede savaşların ve sürgünlerin ardından Türk milletinin harap ve bitap düştüğü yıllarda yeniden dirilişin ve tarih sahnesine bir milletin tekrar çıkışının miladı olmuştu 30 Ağustos tarihi. Ana yurdun düşman işgalinden kurtuluşu ve tam bağımsızlık yolunda kazanılan 30 Ağustos 1922 tarihinin üzerinden 94 yıl geçti. Yüce Türk Milletinin düşmanlarını bile hayran bıraktığı 30 Ağustos Zaferi, ilçemizde yalnızca bir protokol kutlaması yad edildi. Saat 9.00’da Atatürk Alanı’nda gerçekleştirilen çelenk sunumu ile başlayan kutlama töreni, saygı duruşunda bulunulması ve hep bir ağızdan İstiklal Marşının okunmasıyla sürdü. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Topçu Üsteğmen İbrahim Kaplan gerçekleştirdi. Lise öğrencileri şiir okudu. Halkın katılımı yok denilecek kadar az olurken 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları 13 dakikada sona erdi.
30 AĞUSTOS KUTLAMALARI 13 DAKİKA SÜRDÜ2ÜSTEĞMEN KAPLAN KONUŞMASINI GERÇEKLEŞTİRDİ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştiren Topçu Üsteğmen İbrahim Kaplan “Bugün ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Türk Milletinin bağrından çıkan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin yine milletimizle el ele gerçekleştirdiği en büyük zaferin, 30 Ağustos Zafer Bayramının 94. Yıl dönümüdür. Bu bayramı haklı bir gurur ve sevinç içinde kutlarken; sizleri Türk Silahlı Kuvvetleri olarak saygı ve sevgi ile selamlıyorum.” diyerek konuşmasına başladı.
“BÜYÜK TAARRUZUN SON SAFHASI”
Üsteğmen Kaplan konuşmasının devamında ise “Büyük Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ile başlayan Milli Mücadele, Türk Milletinin varlığını yokluğunu ortaya koyarak ordusuna verdiği destekle devam etmiş ve Sakarya Meydan Muharebesi ile düşmanın taarruz gücü kırılmıştır. Büyük taarruzun son safhası olan 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ise; Milli Mücadele tarihimizde bağımsızlığın kazanılması, Türkiye’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde çağdaşlaşmaya yönelmesi ve yıkılmış bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyetinin yaratılmasında bir dönüm noktası olmuştur.” dedi.
“BÜYÜK BİR DESTAN OLMUŞTUR”
Topçu Üsteğmen İbrahim Kaplan “Ebedi Başkomutanımız Atatürk ve silah arkadaşları tarafından her aşaması bir deha ile planlanmış, yönetilmiş ve sonuçlandırılmış olan bu zafer; Türk Ulusunun özgürlük ve bağımsızlık düşüncesini ölümsüzleştiren Türk Ordusunu gücünü, komutan ve askerlerin yiğitlik ve cesaretini, halkın feragat ve fedakarlığını bir kez daha kanıtlayan büyük bir destan olmuştur.” ifadelerini kullandı. Üsteğmen Kaplan günün anlam ve önemini belirten konuşmasını protokol ve halkın 30 Ağustos Zafer Bayramını Türk Ordusu adına kutladıklarını belirterek sonlandırdı.
30 AĞUSTOS KUTLAMALARI 13 DAKİKA SÜRDÜ3ŞİİRLER OKUNDU
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın gerçekleşmesinin ardından Lise öğrencisi olan Sude Mert tarafından Akdeniz’e Doğru şiiri ve yine bir lise öğrencisi olan Meryem Yılmaz tarafından Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor şiiri okundu. Protokolün halkın bayramını kutlamasıyla Atatürk Alanı önündeki 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni sonlandırılmış oldu.
BAYRAM TEBRİKLERİ KAYMAKAMLIK MAKAMINDA GERÇEKLEŞTİ
30 Ağustos zafer Bayramı tebrik kabulü Saray İlçe Kaymakamlığında gerçekleştirildi. Saray Kaymakamı Alp Arslan’ın makamında gerçekleşen bayramlaşma saat 9.30’da başladı. Saray Kaymakamı Alp Arslan, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Saray Garnizon Komutanı Nuri Taştekin, kamu kurum ve kuruluşların birim amirleri ve müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber