Ak Parti’de delegeler belirlendi

Ak Parti’de delegeler belirlendi
Yayınlama: 20.10.2014
A+
A-

AK Parti Saray İlçe Teşkilatı tarafından 29 Kasım’da yapılacak olan 5. Olağan Kongre’de oy kullanacak delegelerin seçimi yapıldı. Pazar günü İlçe Teşkilatında yapılan seçimlerde 400 delege belirlenirken, Saray’da 5 bine yakın üyesi olduğu ifade edilen Ak Parti’de delege seçimine sadece 500 üyenin katılması dikkat çekti.
ak parti delege
Ak Parti Saray İlçe Teşkilatı’nda 5’inci Olağan Kongre’de oy kullanacak delegeler belirlendi.

5 BİNE YAKIN ÜYEDEN SADECE 500’Ü OY KULLANDI
Pazar sabah saat 10.00’da başlayan delege seçimlerine tek liste ile gidilirken, İlçe Başkanlığı’na kurulan 3 sandıkta partililer oy verme işlemini gerçekleştirdi. Saat 15.00’e kadar devam eden oy verme işlemine partililer pek ilgi göstermezken, 400 delegenin seçimine sadece 500 partilinin katılması dikkat çekti. Saray’da 5 bine yakın üyesi olduğu ifade edilen Ak Parti’de bazı partililer katılımın az olmasını üyeliklerin güncellenmesine ve bu nedenle de birçok partiliye ulaşılamamasına bağladılar.

YOĞUN KATILIMLA DELEGE SEÇİMİNİ GERİDE BIRAKTIK
Delege seçimi sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Özkan Yaman, şunları ifade etti:
“5. Olağan kongre takvim sürecinde üzerimize düşen görevlerinden biriydi delege seçimlerimiz. Bu seçimlere katılan bütün partililerimize teşekkür ediyoruz. Yoğun bir katılımla bugünkü seçimleri geride bıraktık. Kongre sürecinin yeni Türkiye yolunda partililerimize ve Sarayımıza hayırlı olmasını diliyorum.”
ak parti delege1
İKİNCİ BİR LİSTENİN ÇIKMASI SÖZ KONUS DEĞİL

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yaman, seçime tek liste olarak gidileceğini belirterek, “Genel Başkan yardımcımız seçime tek liste ile gidileceğini açıklamıştı. Aday olacağını söyleyen arkadaşımız fevri bir açıklama yapmış. Zaten arkadaşımız son açıklamasında genel merkezin görüşlerine saygılıyız ifadelerini kullanmış. Bu yüzden ikinci bir listenin çıkması söz konusu değil” dedi.

DURAKLI; YÖNETİME TEK YUMRUK OLARAK DESTEK VERECEĞİZ
Başkan Yaman’ın ardından açıklamalarda bulunan Ak Parti Saray Kurucu İlçe Başkanı İbrahim Duraklı, şu şekilde konuştu:
“Ak Parti Kurucu İlçe Başkanı olarak 2003 yılında yaptığımız ilk kongremizden sonra 5. Kongre sürecini yaşamanın mutluluğu içindeyim. Geldiğimiz süreçte Ak Parti’nin tek başına iktidar olduğu, Cumhurbaşkanı çıkardığı, çok güçlü bir parti yapısına kavuştuğu durumundayız. Bu süreçte Ak Parti Saray İlçe Teşkilatı yeni bir kongreye hazırlanıyor. Bu kongrede Genel Merkezimiz yaptığı değerlendirmeler sonucunda tek liste olarak bir başkanın ve yönetimin kurulmasını uygun gördü. Biz kurucular olarak Genel Merkezime her zaman tabi olduk. Bazı hatalarımız oldu. Yanlış yaptığımızın farkına vardık, bu hatalar ders çıkardık ve bir daha hata yapmayacağımızın sözünü verdik. Bundan sonraki süreçte birlik, bütünlük içinde kardeşlik duygularının çok yoğun yaşandığı bir parti haline geleceğiz. Ben bu birliğin ve bütünlüğün sağlanması konusunda üzerime düşen bütün görevleri yerine getireceğim. Kongremizin partimize, partililerimize ve Saray’a hayırlı olmasını diliyorum. Partililerimizden isteğim 5. Kongrede seçilecek yönetime tek yumruk olarak destek vermeleri, gönül birliği içinde hareket etmeleridir. Bunu başardığımızda Ak Parti Saray’da bugüne kadar görmediği başarıyı görerek, birinci parti olacaktır.
ak parti delege3
BAŞKA LİSTEYLE BAŞVURAN OLMADI
Saray Koordinatörü Adnan Arsu’da delege seçimi hakkında şu bilgileri verdi:
“Seçimlerimiz saat 10.00’da başladı. İlk çoğunluk sağlanamadığından direk seçimlere gidildi. Zaten bin kişiyi parti binasına dolduramayacağımız için, sağlık olan yöntemle seçime başladık. Seçimimiz çok demokratik bir ortamda yapıldı. Partililerimizin seçime katılımı hayli yüksekti. Delege seçimine tek liste olarak girdik. Zaten başka bir listeyle başvuruda bulunan olmadı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber