AKP İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü nasıl tanıdı?

AKP İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü nasıl tanıdı?
Yayınlama: 08.12.2017
A+
A-

AKP hükümetinin Trump yönetiminin ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak İsrail’in başkenti olarak resmen tanıması olayını protesto eder gibi sürdürmeye çalıştığı tavrın bir palavra olduğu ortaya çıktı.

7 sene önce meydana gelen ve pek çok tartışmalara sebep olan Mavi Marmara olayının davasını karara bağlamak adına Türkiye ve İsrail hükümetleri arasında imzalanan anlaşma AKP’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını kanıtladı.

Anlaşmada İsrail tarafının Ankara’ya karşılık Kudüs’ü anlaşma imzalanma noktası olarak göstererek Türkiye’yi Kudüs’ü başkent olarak tanımaya zorladığı görülüyor. Türkiye’nin normalde Tel Aviv’i bu anlaşmada taraf olarak görmesi gerekirken, AKP’nin bir yalanının daha One Minute şovundan sonra ifşa olması kimseyi şaşırtmadı.

Bunun yanında AKP’nin Kudüs gerilimiyle ilgili İsrail’e yönelik göstermelik tepkisi sürerken, AKP’lilerin Trump’ın seçildiği günlerde verdikleri tepkiler bir kere daha gündeme oturdu. AKP’ye yakınlığı ile bilinen Ömer Turan Trump ABD Başkanlığına seçildiğinde ‘Trump’ın kazanması Türkiye’nin değerini kimsenin tahmin edemeyeceği kadar arttırdı. Bu işin en büyük kazananı kesinlikle Türkiye olacak’ demişti.
Haber: hayred.net

Saray Haber