Ataman: 36 milyonun 36 lirası Büyükyoncalı’ya harcanmadı

Ataman: 36 milyonun 36 lirası Büyükyoncalı’ya harcanmadı
Yayınlama: 12.07.2021
A+
A-

Büyükyoncalı’yı Kapaklı’ya bağlama girişimlerine sonuna kadar karşı olduklarını söyleyen İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Abdullah Ataman, “Son 7 yılda Saray Belediyesi Büyükyoncalı’dan 36 milyon emlak vergisi toplamış. Ne yazık ki bu 36 milyonun 36 lirasını Büyükyoncalı’ya harcamadı. Hal böyle olunca da Büyükyoncalı yüzünü Kapaklı’ya döndü” dedi

İYİ Parti Saray İlçe Başkanı Abdullah Ataman Büyükyoncalı’yı Kapaklı’ya bağlama girişimlerine dair açıklamalarda bulundu.
SARAY BELEDİYESİ BİR ADET PARKE TAŞI BİLE KOYMADI
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ve Saray Belediyesi’nin Büyükyoncalı’ya hizmet götürmemesi nedeniyle sürecin bu noktaya geldiğini söyleyen Ataman, “Öncelikle İYİ Parti Saray İlçe Başkanlığı olarak Büyükyoncalı’nın Saray’dan koparılıp Kapaklı’ya bağlanmasına karşı olduğumuzu, Büyükyoncalı’nın Saray’da kalması için elimizden ne geliyorsa yapacağımızı belirtmek istiyorum. Ama ortada da bazı gerçeklerin olduğunu görmezden gelemeyiz. ‘Büyükyoncalı’da rant var, bunun için emlakçılar Kapaklı’yı istiyor’ söylemi gerçeklerin üzerini örtmekten başka bir işe yaramıyor. Son 7 yılda Saray Belediyesi Büyükyoncalı’dan 36 milyon emlak vergisi toplamış. Ne yazık ki bu 36 milyonun 36 lirası Büyükyoncalı’ya harcanmadı. Özgen Başkan döneminde Saray Belediyesi Büyükyoncalı’ya bir tane parke taşı bile koymadı. Ben 1980 yılından bu yana Büyükyoncalı’da yaşıyorum. Nurettin Yılmaz ve Necati Sezer başkanlarımızdan sonra Büyükyoncalı’ya hiçbir şey yapılmadı. Yine üzülerek söylüyorum Büyükyoncalı üvey evlat olarak görüldü. Son yerel seçimlerin üzerinden neredeyse 2.5 yıl geçti. Bu sürede Büyükşehir Belediyesi’nin Büyükyoncalı’ya yaptığı tek hizmet bir ana caddeyi altyapısıyla birlikte yapmak. Onun dışında sürekli olarak bahane üretiliyor. Çözüm üretmemek, hizmet getirmemek Büyükyoncalı’nın yüzünü Kapaklı’ya dönmesine neden oldu” dedi.
“KAPAKLI BELEDİYESİ HAZIRLIK YAPMIŞ”
Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması durumunda Saray’ın her alanda geriye gideceğini söyleyen Ataman, “50 bin nüfusu yeni geçmişken nüfusumuz bir anda 30 binlere düşecek. Saray Belediyesi’nin gelirleri önemli ölçüde azalacak. Saray’ın yanı başındaki ilçeler sürekli gelişir ve büyürken Saray küçülecek. Bu tabloyu hiçbir Saraylı kabul etmez. Ama gördüğümüz kadarıyla Kapaklı Belediyesi, Büyükyoncalı konusuna çok iyi hazırlanmış ve önemli çalışmalar yapmış. Bu saatten sonra bizleri zor bir süreç bekliyor. Saray’ın bir bütün olarak bu işe durması demesi gerekiyor” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. ADEM PETEK dedi ki:

    Hadi inşallah kapaklı ya bağlanak da hizmet görek.. Kapaklı belediyesi maşallah ev köy görmemiş yerlere dahi mıcır lı yol vurmuş kaldırım döşemiş. Elektrik direkleri var. Alt yapı var. Kapaklı ilçesi aldı yolunu gidiyor. Kim durdurabilir artık maşallah gıbta ediyoruz..tabiki bağlanalım biz de yararlanalım….

Saray Haber