Atatürk Ortaokulu’nda neler oluyor?

Atatürk Ortaokulu’nda neler oluyor?
Yayınlama: 17.09.2019
A+
A-

2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına bir hafta kala 75. Yıl İlkokulu’na taşınan Atatürk Ortaokulunda bu kez istifa depremi yaşandı. Atatürk Ortaokulunu ziyaret eden Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak’ın koridorda, öğrencilerin gözü önünde okul idarecilerine ‘Kılıcımı çektim, ne gerekiyorsa onu yapacağım’ dediği, bu tehdit üzerine Okul Müdürü Ayhan Goral ile Okul Müdür Yardımcıları Serkan Pınar ve Ceylani Akpınar’ın istifa ettiği iddia edildi. Müdürlerin istifası üzerine harekete geçen veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapamaya hazırlanıyor.
Elde ettiği başarılarla Tekirdağ’ın en iyi ortaokulları arasında gösterilen Atatürk Ortaokulu’nda sular bir türlü durulmuyor. 
MÜDÜRLER TEHDİT Mİ EDİLDİ?

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılına okul binasında ortaya çıkan sorunlar nedeniyle 75. Yıl İlkokulunda başlayan Atatürk Ortaokulu şimdi de istifa depremi ile sarsıldı. Özel öğrencilerin yaşadığı bir sorun üzerine Atatürk Ortaokuluna giden Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak’ın koridorda, öğrencilerin gözü önünde Okul Müdürü Ayhan Goral ile Okul Müdür Yardımcıları Serkan Pınar ve Ceylani Akpınar’a ‘Kılıcımı çektim, ne gerekiyorsa onu yapacağım’ dediği iddia edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Uçak’ın bu sözlerini üzerine istifa kararı alan okul idarecilerinin, istifa dilekçelerini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim ettiği edinilen bilgiler arasında.
VELİLER UÇAK’A TEPKİLİ
Müdürlerin istifa ettiği haberinin kısa sürede yayılması öğrenci velilerini harekete geçirdi. Gazetemize ulaşan öğrencileri velileri, özellikle İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Uçak’a tepki gösterdi. Uçak’ın Atatürk Ortaokulu ile bir hesaplaşma içinde olduğunu iddia eden veliler, “İlçe Milli Eğitim Müdürü hem siyasi hem de kişisel hesaplaşmalar nedeniyle Atatürk Ortaokulu’na büyük zarar vermektedir. Tekirdağ’da ortaokullar arasında parmakla gösterilen okulumuz göz göre göre bitirilmek istenmektedir. Atatürk Ortaokulu öğrenci velileri olarak çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesinde büyük emekleri olan başta okul idarecilerimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız” açıklamasında bulundu.
MÜDÜRLER GÖREVLERİNE GERİ DÖNSÜN!
İstifaların kabul edilmemesini ve müdürlerin görevlerine geri dönmesini de talep eden veliler, aksi halde Saray İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yapacaklarını açıkladı.

 

Saray Haber