Avukatlardan ‘Savunma Yürüyüşü’ne müdahaleye tepki

Avukatlardan ‘Savunma Yürüyüşü’ne müdahaleye tepki
Yayınlama: 22.06.2020
A+
A-

Tekirdağ Barosu’na bağlı avukatlar baro başkanlarının ‘Savunma Yürüyüşü’ne destek vererek polis müdahalesini protesto etti. Tekirdağ Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar, “Baro başkanımızın da içinde bulunduğu 60 baro başkanının başlattığı oturma eylemine Tekirdağ Barosu avukatları olarak destek verdiğimizi ve gerekirse yanlarına katılabileceğimizi saygıyla bildiririz” açıklamasında bulundu

Tekirdağ Barosu avukatları bugün saat 16.00’da Tekirdağ Adliyesi önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile baro başkanlarının ‘Savunma Yürüyüşü’ne müdahale edilmesine tepki gösterdi.
“ÜLKEMİZ ADINA ENDİŞE VERİCİDİR”
Tekirdağ Barosu adına basın açıklamasını okuyan Tekirdağ Baro Başkan Yardımcısı Egemen Gürcün, şunları ifade etti:
“Tekirdağ Baro Başkanı Avukat Sedat Tekneci’nin de aralarında bulunduğu 60 Baro Başkanının Ankara’ya yürüyüşünün durdurulması ve Ankara’ya girişlerine engel olunması demokratik bir hukuk devleti olduğunu Anayasa ile teminat altına almış Türkiye Cumhuriyeti Devletinde asla kabul edilemeyecek keyfi bir uygulamadır. Bu engellemeler ve baskılar Türkiye Cumhuriyeti’nin nasıl hızla hukuk devleti olmaktan çıktığının çok açık bir göstergesidir. Yaşananlar ülkemiz adına çok endişe vericidir. Kaygıyla takip ediyoruz.
“HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ OLSUN DİYE YÜRÜYORUZ”
Biz avukatlar neden yürüyoruz? Siyasi İktidarın temsilcisi olmamak için, bağımsız Savunmayı serbestçe temsil etmek için yürüyoruz. Üstünlerin hukuku olmasın, hukukun üstünlüğü olsun diye yürüyoruz. Hukuku, devletin elinde rastgele savurduğu kılıç olsun diye değil, bağımsız ve tarafsız yargıyı tesis etmesi için, Hukuk Devleti için yürüyoruz. Doğruluk için adalet için yürüyoruz.
Çoklu baro her siyasi iradeye göre baro kurulmasına, her baroya göre ayrı adalet tesis edilmesine sebep olur. Oysa adalet, doğruluk tektir, bölünemez. Yine unutmamak gerekir ki seçimlerimiz gelip geçici olduğu gibi siyasi iktidarlar da gelip geçicidir. İşte tam da bu sebeple savunma, barolar ve avukatlar bağımsız, serbest olmalıdırlar.
“NİSPİ TEMSİL SİSTEMİ BAROLARI İŞLEVSİZ HALE GETİRECEKTİR”
Demokrasi en basit tanımıyla çoğunluğun sesidir. Bırakın çoğunluğu 80 baronun 80 başkanı da çoklu baroya karşıdır. Öyleyse neden hala çoklu baro konusunda ısrar edilmektedir? Bu ısrarı anlamak mümkün değildir. 50 yıldan uzun bir süredir yürürlükte olan Avukatlık Kanunu ile baro başkanı ve yönetim kurulu en demokratik şekilde yönetime gelmektedir. Nispi temsil sistemi baroları etkin olmaktan çıkaracak, insan hak ve özgürlüklerinin savunulmasında baroları işlevsiz hale getirecektir. Bu sebeple nispi temsil sistemine karşıyız.
“GEREKİRSE YANLARINA KATILIRIZ”
Avukatlık Kanunun 76. maddesi ile biz avukatlara yüklenen hukukun üstünlüğünü sağlama görevini layıkıyla yerine getirmek için haklı ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi, baro başkanımızın da içinde bulunduğu 60 baro başkanının başlattığı oturma eylemine Tekirdağ Barosu avukatları olarak destek verdiğimizi ve gerekirse yanlarına katılabileceğimizi saygıyla bildiririz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber