Aygun: Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi açmayı ne zaman planlıyorsunuz?

Aygun: Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi açmayı ne zaman planlıyorsunuz?
Yayınlama: 20.09.2021
A+
A-

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Türkiye’nin en çok kanser görülen ilk 5 ilinde yer alan Tekirdağ’a Onkoloji Hastanesi kurulması için önerge verdi

Sağlık Bakanı Koca’ya sorular:

Türkiye’de kanser nedeniyle gerçekleşen ölümlerin en yüksek olduğu ilk beş il sırasıyla Kırklareli, Rize ve Kocaeli (yüzde 23.3); Tekirdağ (yüzde 23.2);  İstanbul (yüzde 23) olarak sıralanmaktadır.

Kanser kaynaklı ölüm oranının çok yüksek olduğu Trakya’nın en büyük kenti Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi’nin olmaması halk sağlığı açısından büyük bir eksikliktir.

Bu bağlamda;

1)    Trakya’nın en büyük ili olan Tekirdağ’da, onkoloji hastanesinin olmaması büyük bir eksikliktir. Tekirdağ’da; tümör tanısında kullanılan Pozitron emisyon tomografisi (PET-CT), son jenerasyon ışın tedavi teknolojisi olan TrueBeam STx ve Elekta Versa HD  teknolojisi gibi çağın gerektirdiği tüm cihazları içeren bir Onkoloji Hastanesi açmayı düşünüyor musunuz?

2)    2022 yılında bu konuyu yatırım programına alacak mısınız?

3)    Tekirdağ’da Onkoloji Hastanesi açmayı ne zaman planlıyorsunuz?

4)    Son 5 yılda Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli’ndeki kanser oranları nedir? Bu üç ilde en çok görülen kanser türü nedir?

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber