Başakşehir Okulları öğrencilerinin evine misafir oluyor

Başakşehir Okulları öğrencilerinin evine misafir oluyor
Yayınlama: 26.03.2020
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından alınan uzaktan eğitim kararını planlı bir şekilde uygulamaya başlatan Başakşehir Okulları, tüm kademelerdeki öğrencilerini dijital içerikleriyle buluşturmak için uzaktan eğitimin ilk ders zilini çaldı.

Uzaktan eğitim hakkında bilgi veren Başakşehir Okulları Genel Müdürü Mehmet Demirbaş, “Tüm kademelerde içeriklerimiz dolu bir şekilde planlandı ve öğrencilerimizin kullanımına açıldı” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ DERS İSTEDİKLERİ AN ULAŞABİLECEKLER”
Uzaktan eğitim programları ile öğrencilerin eğitim öğretimde herhangi bir kayıp yaşamamaları için çalıştıklarını ifade eden Demirbaş, okul öncesinden liseye kadar tüm öğrencilerinin ders içeriklerine istedikleri an ulaşabileceklerini belirterek, “Eğitime online olarak devam eden öğrencilerimiz, sınıf öğretmenleri ve branş öğretmenleri tarafından hazırlanan ders anlatımları, soru çözüm videoları ve Yetenek Zümremiz tarafından hazırlanan etkinliklere Google Classroom aracılığı ile kolaylıkla ulaşabilecekler. Bunların yanı sıra canlı bağlantılar yapılarak öğrencilerimizin evlerine misafir oluyor ve ders anlatımları haricinde moral seviyelerini yüksek tutmayı hedefliyoruz” dedi.
“ÖĞRENCİLERİMİZDEN TEK TALEBİMİZ EVLERİNDE KALMALARIDIR”
İlkokul Müdürü Kıvanç Dizman uzaktan eğitimle ilgili şu bilgileri paylaştı:
“İlkokul süreçlerinden bahsederek bizim kadememizde ders anlatımları daha çok videolu etkinlikler eşliğinde ilerliyor. Sınıf öğretmenlerimizin ana derslere yoğunluk verdiği programda, okulumuzun ana felsefesi kabul ettiğimiz atölyeler ve uygulamalı dersler için de tüm branşlarımız ortak kullandığımız Google Classroom platformundan etkinlik videoları paylaşarak, yine aynı platform üzerinden öğrencilerimizin öğretmenlerine cevap vermelerini, eklenen ödevleri cevaplayarak ödev teslimi yapmalarını sağlamaktadır. Çok kısa bir sürede hazırlıklarımızı yaparak öğrencilerimize misafir olmaya devam ediyoruz. Bu süreçte öğrencilerimizin derslerinden geri kalmamaları için özverili bir şekilde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bizim öğrencilerimizden tek talebimiz evlerinde kalarak kendilerine dikkat etmeleridir.”
“SÜRECİ HER AŞAMADA TAKİP EDİYORUZ”
Ortaokul ve Anadolu Lisesi süreçlerinden bahseden Ortaokul Müdürü Aylin Arda, şunları dile getirdi: “Ortaokulun her kademesinde ve Anadolu Lisemizde eğitim-öğretim süreçlerimizi gerek Adobe Connect gerekse Google Clasroom’dan takip ediyoruz. Tüm öğrencilerimizi online deneme sınavlarına dahil ediyoruz. Hazırlanan ders programları dahilinde gerek canlı dersler, gerek ses videoları, gerekse rehberlik ve sağlık alanlarında bilgilendirmelerle de süreci takip etmeye çalışıyoruz. Bu süreçte tüm öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum, öğrencilerimizi her alanda takip ederek onların da okul süreçlerini evde gerçekleştirmelerini sağlıyorlar. Tabi ki değerli velilerimiz, bu zor süreci onların desteği ile daha kolay atlatabiliyoruz. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sağlıklı günler diliyorum.”
“BU ZORLU GÜNLERİ HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ”
Başakşehir ailesi olarak güvenlikten en üst birime kadar, veli ve öğrencilerinin yanında olduklarını belirten Okul Yönetimi, bu zorlu günleri hep birlikte aşacaklarını ve okulun sadece dört tarafı duvarlarla çevrili bir alan olmadığını, okul her yerde olduğunu belirterek tüm bölge halkına sağlıklı günler diledi.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber