Başkan Çoban: Taş Ocağı’na Hayır!

Başkan Çoban: Taş Ocağı’na Hayır!
Yayınlama: 27.06.2016
A+
A-

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban Safaalan Mahallesi’ne yapılması planlanan Taş Ocağı projesinin acilen iptal edilmesi gerektiği söyledi. Safaalan Mahallesi’ne açılacak bir Taş Ocağı’nın vahim sonuçlara neden olacağını ifade eden Başkan Nazmi Çoban, “100 hektarlık ormanlık alanın yok edilmesi, geri döndürülemez sonuçları da beraberinde getirir. Saray Belediyesi olarak tüm yetkili kurumları bu konuda uyarıyor, kararın acilen iptal edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Yarınlarımız ve ülkemiz için bu taş ocağı madeninin açılmasına kesinlikle ‘Hayır’ diyoruz” dedi.

nazmi çoban“KAYGIYLA KARŞILIYORUZ”
Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın Safaalan Mahallesi’ni tehdit eden Taş Ocağı girişimine karşı yaptığı açıklama şu şekilde:
“Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA Havalimanı AŞ’nin 3. Havalimanı projesine malzeme sağlamak amacıyla Safaalan’da bulunan 100 hektarlık ormanlık alanda taş ocağı açılmak istenmesini ve konuyla ilgili ‘ÇED gerekli değildir’ raporuyla izin çıktığını kaygıyla karşılıyoruz.

“VAHİM SONUÇLARA NEDEN OLACAKTIR”
Konu hakkında belediyemizden, sivil toplum kuruluşlarından ve yöre halkından hiçbir bilgi veya görüş alınmaksızın Marmara Bölgesi’nin akciğeri olan Kuzey Ormanları içerisinde böyle bir durum başlatmak çok vahim sonuçlara neden olacaktır.

“KARAR ACİLEN İPTAL EDİLMELİDİR”
Böylesi hayati öneme sahip bir konuda acelece karar çıkartarak 100 hektarlık ormanlık alanın yok edilmesi, geri döndürülemez sonuçları da beraberinde getirir. Saray Belediyesi olarak tüm yetkili kurumları bu konuda uyarıyor, kararın acilen iptal edilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.

safaalanı kateledecekler“BÖLGEYE ZARAR VERECEKTİR”
Safaalan’a sadece iki kilometre uzaklıkta olan alanda yapılmak istenen maden ile özenle korunması gereken ormanlık alanda büyük bir yıkım başlayacak, bunun yanı sıra başlıca geçim kaynağı olan hayvancılığa büyük bir darbe vurulacak, tarıma ve bölgede bulunan su kaynaklarına büyük bir zarar verilecektir.
“DOĞAMIZI KORUMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI GÖSTERECEĞİZ”
Bu konuyu acilen Saray Belediye Meclisi gündemine getirerek, ormanlarımızın, doğamızın ve geleceğimizin korunması için her türlü çabayı göstereceğimizi kamuoyuna duyurur, bu konuda sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların çok duyarlı davranması gerektiğini belirtiriz.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Bu konu hakkında halkımız başta olmak üzere, çevre ve doğa dernekleriyle birlikte hareket ederek hakkımızı arayacak; bu taş ocağı madeninin yapılmasına karşı meşru ve haklı mücadelemizi sürdüreceğiz.

“TAŞ OCAĞINA HAYIR DİYORUZ”
Trakya’nın kuzey kesiminde kalan ormanlara dokunulmaması için daha önce de verdiğimiz mücadele azmiyle geleceğimiz, yarınlarımız ve ülkemiz için bu taş ocağı madeninin açılmasına kesinlikle ‘Hayır’ diyoruz.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber