Başkan Çoban’dan 10 Kasım mesajı

Başkan Çoban’dan 10 Kasım mesajı
Yayınlama: 10.11.2017
A+
A-


Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 79’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çoban mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuzluğa uğurlayışımızın üzerinden tam 79 yıl geçti. 79 yıl sonra bugün, onun devrimlerinin, görüşlerinin ve ilkelerinin güncelliğini korumasının ötesinde hayatı boyunca mücadele ettiği durumlar karşısında her zamankinden fazla önem kazandığına tanıklık ediyoruz.
Köhnemiş, feodal bir devletin küllerinden emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı Mustafa Kemal’in verdiği destansı Kurtuluş mücadelesini sadece asker kimliğiyle açıklamak mümkün değildir. O, aynı zamanda bu toprakların yetiştirdiği en büyük düşünce insanlarından biridir. İnsan her canlı gibi doğar, yaşar ve ölür. İnsanı bu süreçte diğer canlılardan ayıran tek fark düşünce yeteneğiyle öldükten sonra da inandığı ideallerin yaşamasını sağlayabilmesidir. Bu özelliğiyle beyinlerde, zihinlerde ve yüreklerde yaşamaya devam etmesidir…
Durdu sanılan o kalp 79 yıldır atıyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk 79 yıldır kalbimizde, beynimizde, nefesimizde yaşıyor!”

 

Saray Haber