Başkan Mercan’dan yerel seçimler için kadın adaylara davet

Başkan Mercan’dan yerel seçimler için kadın adaylara davet
Yayınlama: 05.11.2018
A+
A-


Milliyetçi Hareket Partisi Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, yaptığı yazılı basın açıklaması ile 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Saray’lı kadınlara açık davette bulundu. Başkan Mercan, “Seçimlerde daha fazla kadınımızın faal katılım ve yoğun adaylığı, inanıyorum ki, Türkiye’nin gücüne güç katacaktır.
Tüm Saray’lı Hanımefendileri MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE DAHA FAZLA KADINIMIZIN FAAL KATILIM VE YOĞUN ADAYLIĞI TÜRKİYE’NİN GÜCÜNE GÜÇ KATACAKTIR”
MHP Saray İlçe Başkanı Lütfü Mercan, yaptığı yazılı basın açıklaması 31 Mart 2019 yerel seçimleri için Saray’lı kadınlara açık davette bulundu. Başkan Mercan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Genel Başkanımız Devlet Bahçeli 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Aday Adayı olmaları konusunda Kadınlarımıza Açık Davetiye sunan ve destek sözü veren İlk Siyasi Parti Genel Başkanıdır. Seçimlerde daha fazla kadınımızın faal katılım ve yoğun adaylığı, inanıyorum ki, Türkiye’nin gücüne güç katacaktır. Arzu ve beklentimiz de budur. 1923 tarihinde 421 belediye yönetimi vardı. Bugün 1398 belediye yönetimi milletimize hizmet yarışındadır. 95 yılda yerel yönetimlerin derinlik ve genişliğinde parlak gelişmeler yaşanmıştır. Ancak yeterli olduğunu iddia etmek doğru değildir.

Kadın belediye başkanlarımızın sayı ve oranındaki artışlar hem demokratik kültürümüzü zenginleştirecek, hem de millete hizmeti büyütecektir. İnancımız ve umudumuz bu şekildedir. Ayrıca, 20 bin 498 belediye meclis üyesi, 1251 il genel meclis üyesi, 18 bin 143 köy muhtarı, 31 bin 635 mahalle muhtarı, 80 bin 696 köy ihtiyar meclis üyesi, 137 bin 781 mahalle ihtiyar meclis üyesi arasında kadınlarımızın hak ettiği sayı ve temsile ulaşmaları konusunda üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın sözünü kararlı bir şekilde veriyoruz.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarını aktaran Başkan Lütfü Mercan;
Türk toplumunda da kadına verilen önem en üst sıralardadır. Hatta, Türkçedeki ‘Hanım’ sözcüğünün ismini tarihteki bir olaydan aldığı söylenir. Anlatılanlara göre Cengiz Han’ın tüm hanlarını topladığı bir kurultayda Hanlar sağdan başlayarak sıra ile kendilerini tanıtır.
Sıra Cengiz Han’a gelince der ki;
‘Ben hepinizin Han’ı Cengiz Han’ım ve bu sağımda oturan da benim HAN’IM’’ diyerek sağında İslam toplumunda ise Peygamber efendimizin meşhur hadisi olan ‘Cennet anaların ayakları altındadır.’ Hadisi ile toplumda analarımız ve kadınlarımıza ayrı bir önem verildiği açıkça Gerek bedenimiz olan Türklüğümüz, gerekse ruhumuz olan İslamiyet, kadına; saygıda, sevgide ve hoşgörüde kusur etmememizi öğütlemiştir. Bugün; bizlerin bir araya gelmesine sebep olan Kurtuluş Savaşında Yüce Türk Milletinin Kurtuluşu için Kucağında yavrusu sırtında taşıdığı top ile tarihin en derin sayfalarına yazılan kadınlarımızı Biz de Milliyetçi Hareket Partisi Saray İlçe Başkanlığı ve Yönetim Kurulu olarak Değerli Saray’lı Hanımefendilerin her zaman başımızın tacı, gözümüzün nuru olduklarını bilmelerini isteriz. Mensubiyeti şeref bildiğimiz Türk Milletine hizmet etmek, Temsil noktasında taşıdığımız sorumluluk bilinciyle Milliyetçi Hareket Partisini ve Saygıdeğer Genel Başkan Dr. Devlet BAHÇELİ Bey’in mesajlarını halkımıza aktarmak, Milliyetçi üretken ve toplumcu belediyecilik anlayışımızla Belediyecilik dokunmaktır, düşünmektir, hissetmektir ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir. Darda kalanların acil yardımıdır sözümüzle tüm Saray’lı Hanımefendileri MHP çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz.”

Saray Haber