Bekleviç’ten AKP’ye FETÖ tepkisi

Bekleviç’ten AKP’ye FETÖ tepkisi
Yayınlama: 18.08.2016
A+
A-

2007 seçimlerinde Edirne’den bağımsız milletvekili adayı ve 2011 yılında ise AKP’den Edirne ikinci sıra milletvekili adayı olan Trakya’nın tanınmış siyasi yüzü Tuna Bekleviç, sosyal medya üzerinden AKP’nin hiçbir üyesinin FETÖ kapsamında soruşturma geçirmemesine tepki gösterdi.

Ramazan FİŞEK – Saray Gazetesi

BEKLEVİÇTEN AKPYE FETÖ TEPKİSİ 2“ALLAH AŞKINA BİRAZ CESARET”
Trakya’nın tanınmış siyasetçi siması olan Tuna Bekleviç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “10 Milyon üyesi, 1.6 Milyon parti yöneticisi olan AK Parti’den FETÖ bağları gerekçesi ile “1” kişi bile resmi olarak ihraç edilmedi. Bundan sadece ben mi rahatsızlık duyuyorum? Allah aşkına biraz “CESARET”… Not: Kanlı darbe girişimi üzerinden 32 gün geçti.” ifadelerini kullandı.
BEKLEVİÇ KİMDİR?
Tuna Bekleviç; 2000’de Ekonomistler Platformu’nu kurdu. Kurduğu platform kısa surede 21 bin üyeye ulaştı ve dört ekonomiden sorumlu devlet bakanı çıkarttı. 32 ülkeden 52 siyasi partinin dahil olduğu “Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu”nun (International Forum for Democracy and Peace) 3 yıl boyunca başkanlığına seçildi. 2006 yılı sonunda Güçlü Türkiye Partisi’ni (GTP) kurdu. Partisi 33 şehirde teşkilatlanmasına rağmen erken seçim kararı alınınca seçimlere giremedi. 2004 yıllında basılan “Kağızman Modeli “ve 2006 yılında basılan “Hedef 2023”isimli kitapların da yazarı. Tuna Bekleviç, 2007 Türkiye genel seçimlerinde Edirne’den bağımsız milletvekilli adayı ve 2011 Genel Seçimlerde AK Parti’den Edirne 2. sıra milletvekili adayı olmuş fakat seçilememiştir. 20 Aralık 2011 itibari ile Avrupa Birliği Bakanlığı Müşavirliği’ne atanmıştı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber