Beni eleştirme de kimi eleştirirsen eleştir

Beni eleştirme de kimi eleştirirsen eleştir
Yayınlama: 04.09.2018
A+
A-


CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nın birbirine benzer iki durumda farklı uygulamalara gitmesi, CHP’de adamına göre muamele yapıldığını gözler önüne serdi. Geçtiğimiz mart ayında gazetemizin sosyal medya hesabında yayınlanan bir habere yorumda bulunarak İl Başkanını eleştiren Demir Ali Demirel hakkında başlatılan soruşturma kapsamında jet hızıyla görevinden uzaklaştırılmıştı. Buna karşın geçtiğimiz ay yine gazetemizin sosyal medya hesabında yayınlanan bir habere yorumda bulunarak Saray Belediyesi’ni topa tutan CHP Saray Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayar’a sadece sözlü uyarıda bulunuldu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve binlerce CHP üyesinin caddelerde, sokaklarda ve meydanlarda adalet aradığı bir süreçte, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı’nın birbirine benzer iki durumda adaletli bir karar vermemesi dikkat çekti.

CHP Tekirdağ İl Başkanlığı, sosyal medya üzerinden il başkanını eleştirdiği için Demir Ali Demirel’i görevinden uzaklaştırırken, yine sosyal medya üzerinden Saray Belediyesi’ni topa tutan Ali Bayar’a sadece sözlü uyarıda bulundu.
İL BAŞKANINI ELEŞTİRMEK YASAK, SARAY BELEDİYESİ’NE SALLAMAK SERBEST
Birbirine benzeyen bu iki duruma farklı uygulamada bulunulması CHP Tekirdağ’da, İl Başkanını eleştirmenin yasak, CHP’li belediyeler hakkında yine CHP’lilerin atıp tutmasının serbest olduğunu gösterdi. Her fırsatta sosyal demokrasiden, haktan, hukuktan ve adaletten bahseden bir parti de yöneticilerinin adam kayırması, adamına göre muamele yapması, söylemle eylem arasında büyük bir uçurumun olduğunu da gözler önüne serdi.
NE OLMUŞTU?
İl Başkanı Recep Ökten’in Saray’da yaptığı açıklamalar hakkında sosyal medya üzerinden değerlendirmede bulunan Demirel, “İl Başkanı yalan söylüyor” ifadesini dile getirmiştir ve hakkında jet hızıyla açılan soruşturma kapsamında görevden alınmıştı.
CHP Gençlik Kolları Başkanı Ali Bayar, Saray Belediyesi’ni AKP Gençlik Kollarının bile kullanmadığı bir üslupla eleştirerek, Saray Belediyesi için ‘Küçükşehir’ tabirini kullanmış ve “Küçükşehir 2 ayda 1 maaş ödeyemedi” demişti. CHP’li Saray Belediyesi’ni tiye alarak eleştiren Bayar’a İl Başkanlığı sadece sözlü uyarıda bulunmuştu.

Saray Haber