Beyzalar ölmesin bisiklet de sürebilsinler..

Beyzalar ölmesin bisiklet de sürebilsinler..
Yayınlama: 07.08.2018
A+
A-

Trakya Gelişim Kız Voleybol Takımının Kaptanı Beyza Adalı’nın bisiklet sürdüğü sırada geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmesi, Saray’da olmayan bisiklet yollarını tekrar gündeme getirdi. Bisikletli sayısının hızla arttığı ve bisiklet sporunun yaygınlaştığı Saray’da bisiklet yollarının ve mevcut yolların bisiklet sürmeye uygun olmaması kazalara adeta davetiye çıkarıyor. 17 yaşındaki Beyza Adalı’nın yaşamına neden olan kazanın Saray’da bir daha yaşanmaması için Tekirdağ Büyükşehir ve Saray Belediyesi’nin ilçeye Bisiklet yollarını biran önce kazandırması gerekiyor.

Saray’daki yolların bisiklet sürmeye uygun olmadığı Beyza Adalı’nın bisiklet sürdüğü sırada geçirdiği kaza sonrası yaşamını yitirmesiyle tüm çıplaklığıyla gün yüzüne çıktı.
SARAY’DA BİSİKLET YOLU YOK
Üstyapı çalışmalarının yoğunlaştığı Saray’da hem Tekirdağ Büyükşehir hem de Saray Belediyesi’nin yaptığı cadde ve sokaklarda bisiklet yollarının belirlenmemesi önemli bir eksiklik olarak dikkat çekiyor.  Bunun yanında Saray ilçe merkezine yakın bir noktada da bisiklet sürülebilecek alanlar ve yollar bulunmuyor. Saray Belediyesi’nin Güneşkaya Mevkii’ne yönelik Bisiklet Yolu Projesi olsa da, bu projeyi hayata geçirebilmek için bugüne kadar önemli bir adım atılabilmiş değil.
SARAY-GÜNGÖRMEZ-BAHÇEKÖY YOLU KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR
Beyza Adalı’nın yaşamına mal olan kazanın meydana geldiği, bisiklet tutkunlarının da yoğunlukla kullandığı Saray-Güngörmez-Bahçeköy Yolu, aslında bisiklet sürmek için hiç de güvenli değil. Oldukça dar olan yolda trafik yol çizgilerinin dışında bisikletlilerin güvenle gidebileceği bir alan yok. Özelikle hafta sonları yoğunluğun katlandığı bu güzergahta bisikletlilerin yolu kullandığına dair uyarı levhaları da bulunmuyor. Hız limitlerinin aşıldığı, ışıklandırmanın olmadığı, gece görüş mesafesinin bir hayli düştüğü Saray-Güngörmez-Bahçeköy Yolu, bu haliyle yeni kazalara davetiye çıkarıyor.
BİSİKLET YOLLARI İVEDİLİKLE YAPILMALI
17 yaşındaki Beyza Adalı’nın yaşamına neden olan kazanın Saray’da bir daha yaşanmaması için en büyük sorumluluk Tekirdağ Büyükşehir ve Saray Belediyesine düşüyor. İki belediyenin mevcut yolları bisiklet sürmeye uygun hale getirmesi ve ilçe merkezine yakın noktalara bisiklet yolları kazandırması gerekiyor.

Saray Haber