Birdi iki oldular

Birdi iki oldular
Yayınlama: 13.08.2021
A+
A-

Saray Muhtarlar Derneği’nden istifa eden 15 mahalle muhtarı Saray 1918 Muhtarlar Derneğini kurdu. Saray’ın çiçeği burnundaki derneği, ofisini Saray Muhtarlar Derneği’nin hemen yanında açması ve logosunda Türk Bayrağını kullanması ile dikkat çekti

Saray 1918 Muhtarlar Derneği, ofisi ve kullandığı logo ile kısa sürede Saray’ın gündemine oturdu.
TÜRK BAYRAKLI LOGO TARTIŞMA KONUSU OLDU
Geçtiğimiz Nisan ayında Saray Muhtarlar Derneği’nden istifa eden 15 mahalle muhtarı, dernek ofisi olarak Saray Muhtarlar Derneği’ne 10 metre mesafedeki Saray Belediyesi’ne ait dükkanı kiraladı. Logosunda da Türk Bayrağını kullanan dernek, tartışmaları da beraberinde getirdi. Derneğin logosunu sosyal medyadan paylaşan vatandaşlar, 2893 sayılı Türk Bayrağı Kanuna muhalefet edildiğini ve bu durumun suç teşkil ettiğini belirtti. Daha yeni kurulmasına karşın dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Saray 1918 Muhtar Derneği, yan komşusu Saray Muhtarlar Derneği ile nasıl bir ilişki tutturacağı da kamuoyunda merak ediliyor.

NE OLMUŞTU?

7 Nisan 2021 Çarşamba günü gerçekleştirilen Saray Muhtarlar Derneği Genel Kurulunda Mehmet Özmen öncülüğündeki beyaz liste ile Erol Atik öncülüğündeki sarı listenin yarışmış, 35 üyenin 18’inin desteğini alan beyaz liste seçimin kazananı olmuştu. Genel Kurul’dan 15 gün sonra bir açıklama yapan Kemalpaşa Mahalle Muhtarı Erol Atik, demokratik eylemlerin bölücülükle suçlandığını, ekibine yönelik yakışıksız söylemlerde bulunulduğunu ve etik kurullara saygı duyulmadığını belirterek 15 faal mahalle muhtarının Saray Muhtarlar Derneği’nden istifa ettiğini duyurmuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber