Bu yıl pideye zam yok

Bu yıl pideye zam yok
Yayınlama: 30.05.2016
A+
A-

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı Meclis Toplantısı Çerkezköy TSO Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda gelir gider tutarlarının görüşülmesinin ardından Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem Ramazan ayında pide fiyatlarının değişmeyeceğinin müjdesini verdi.

BU YIL PİDEYE ZAM YOK 1İBRA EDİLDİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Taha Ülker başkanlığında saat 11.00’da gerçekleştirildi. Yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan meclis toplantısında birinci gündem maddesi 2016 yılı Nisan ayı gelir ve gider cetvelleri, mizanın görüşülmesi ve ibra edilmesi oldu. Mizanda görüşülen Nisan ayı gelir tablosuna göre Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın geliri 140 bin 316 TL olurken, gider tablosu ise 138 bin 44 TL olarak belirlendi.
MİZAN GÖRÜŞÜLDÜ
Mizanda görüşülen bir diğer mali tabloda ise Nisan ayı kasa mevcudu 387 bin 70 TL olarak aktarılırken, banka mevcudu ise 1 milyon 391 bin 432 TL olarak yansıtıldı. Nisan ayı gelir ve gider tablosunun görüşülmesinin ardından yapılan oylamada Nisan ayı mizanı oy birliği ile ibra edildi. Taha Ülker Başkanlığında bir araya gelinen meclis toplantısında bir diğer gündem maddesi olan Hannover Messe 2016 fuarına yapılan ziyaret ve iş gezisi raporu sunuldu. Çerkezköy TSO adına Almanya ziyareti için görevlendirilmiş bir personel kürsüde meclis üyelerine izlenimlerini aktardı ve slayt eşliğinde sunum yaptı.
TÜRKİYE’YE ZARARI 20 MİLYAR DOLAR
Görevli personelin kürsüde sunum yapmasının ardından yıllardır bilim fuarlarının yakından takip eden Meclis Üyesi Muharrem Yamaç, Trans Atlantik Gümrük Birliği Anlaşmasının Türkiye’ye yaratacağı olumsuz etkilerinden bahsetti. ABD Devlet Başkanı Barack Obama ve Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel’in anlaşmaya sıcak baktığını aktaran Yamaç, “İki devlet başkanı anlaşmayı imzalamak istiyorlar fakat, Belçika ve Hollanda konuya pek sıcak bakmıyor. Umut edelim de anlaşma imzalanmasın çünkü Türkiye bu anlaşmanın uzağında tutulmak isteniyor ve şu an için hükümet yetkililerinin ön görülerine göre bu anlaşmanın Türkiye ekonomisine zararının yaklaşık 20 milyar dolar olacağı söyleniyor” dedi.
“AR-GE MERKEZİ ÇOK FAYDALI OLUR”
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin gündemine aldığı bu konu hakkında konuşan Meclis Başkanı Taha Ülker de TOBB’a yazılı bir açıklamayla birlikte desteğimizi sunabileceklerini ifade etti. Muharrem Yamaç’ın Messe fuarı hakkındaki yorumlarının merak edilmesi üzerine söz alan Yamaç, “250 bin kişinin ziyaret ettiği ve 5 bin firmanın katılımcı olduğu bir fuar düzenlendi. Alman teknolojisinin ve sanayisinin gelişmesinde kuşkusuz en büyük pay AR-GE çalışmalarıdır. Üniversiteler ile firmalar ortak AR-GE merkezleri kurarak sanayi gelişimine büyük katkı sunuyorlar. Ulm’da da gördüğümüz üzere kurulan uygulama merkezlerinin bir benzerini bölgesel çapta Trakya’da kurabilirsek eğer çok faydalı olacaktır” dedi.
PİDENİN FİYATI AYNI KALDI
Çerkezköy TSO Meclis Üyesi Taha Ülker’in toplantının dilek ve temenniler bölümünde Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem’e ramazan ayında pide fiyatlarında bir artış olup olmayacağı yönünde yönelttiği soruya cevap veren Erdem, ramazan ayında pide ve ekmek fiyatlarında herhangi bir zam yapılmayacağını bildirdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber