Büyükşehir 600 bin adet maske dağıttı

Büyükşehir 600 bin adet maske dağıttı
Yayınlama: 08.05.2020
A+
A-

Tüm birimleri ile Koronavirüs salgınına karşı mücadele eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kendi imkanları ile ürettiği maskelerin, vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtımına tüm hızıyla devam ediyor. Maske dağıtımına başlanmasının ardından geçen yaklaşık 1 aylık süre içerisinde Tekirdağ il genelinde 600.000 adet maske, vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtıldı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı Başkan Kadir Albayrak’ın talimat ve yönlendirmesiyle faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyereksağlıklı ve doğru maske üretimini başlatanTekirdağ Büyükşehir Belediyesi,günlük 20.000 adet ürettiği; bakterilere, virüslere ve mikroskobik partiküllere karşı koruma sağlayan, ayrıca rahatsız edici kokusu olmayan, tüylenmeyen, istenilmeyen cam elyaf, lateks içermeyen poliprolen/non-voven materyaller kullanılarak yapılan maskelerin dağıtımını aralıksız sürdürüyor.

Maske üretimine başlanmasının ardından dağıtımın tüm hızıyla devam ettiğini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla ürettiğimiz maskelerimizin vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtımına devam ediyoruz. Bu süreçte şimdiye kadar 600.000 adet maske dağıttık. Günlük üretim kapasitesini 20.000’e çıkardığımız maskelerimizi üretmeye ve halkımıza ulaştırmaya bundan sonra da devam edeceğiz. Amacımız halkımızın sağlığının korunmasına yardımcı olmak. Biz her zaman halkımızın yanındayız. Yeterki vatadaşlarımız mümkün olduğunca evlerinde kalsınlar ve kendilerini izole etsinler biz onlar için çalışmaya devam ediyoruz. Hep birlikte bu salgının da üstesinden geleceğiz”  dedi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber