Çevreci Komşu Kart ile hem doğa hem aile bütçesi kazanacak

Çevreci Komşu Kart ile hem doğa hem aile bütçesi kazanacak
Yayınlama: 02.11.2018
A+
A-


Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat devrim yaratacak geri dönüşüm projesinin duyurusunu 145 çevre gönüllüsü öğrenci ile birlikte yaptı. Eşkinat; “Çevreci Komşu Kart Projesi ile her hanedeki annemize bir kart tanımlayacağız. Çöplerimizi evde ayrıştırıp bizim toplama günümüze kadar biriktireceğiz. Belediyemizin ekipleri gelecek bunları tartacak bu kartlara puanları yükleyecek. Hem kaynağında ayrıştırmayı hep beraber sağlamış olacağız, hem de kartlarımızda biriken puanlar ile alışveriş yapma imkanı ve aile bütçesine katkı sunmayı sağlayacağız.” dedi.

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Ebru Naim Fen Lisesi ve Bilgi Koleji işbirliğinde Atatürk Ormanında çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi.
2 SAATTE YARIM TON ÇÖP TOPLADILAR
Ebru Naim Fen Lisesi’nden 120, Bilgi Koleji’nden de 25 öğrenci olmak üzere toplam 145 öğrencinin katıldığı etkinlikte eldivenlerini ve çöp poşetlerini alan öğrenciler Atatürk Ormanından yaklaşık 2 saat içinde 500 kg çöp topladılar.
BAŞKAN EŞKİNAT ÖĞRENCİLERLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından hazırlanan ikramlarla eğlenceli bir hale dönen etkinliğe Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da dahil olurken öğrencilerle konuşarak çevre temizliği ve çevre bilinci oluşturma konularında öğrencilerin fikirlerini aldı.
 “ÇOCUKLARIMIZ DUYARLI OLMAYAN VATANDAŞLARIMIZIN ATTIKLARI ÇÖPLERİ TOPLAYARAK ÇEVREYİ TERTEMİZ HALE GETİRDİLER”
Etkinlik sonunda açıklamalarda bulunan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Bugün Süleymanpaşa’nın gençleri bizim çevre birimimiz ile birlikte önemli bir etkinlik gerçekleştirdiler. Atatürk Ormanının temizlenmesini sağladılar. Önemli de bir iş yaptılar. Çocuklarımız çöp poşetlerinin içine duyarlı olmayan vatandaşlarımızın attıkları çöpleri toplayarak çevreyi tertemiz hale getirdiler. Aslında piknik yapmak, doğadan yararlanmak bizim en doğal hakkımız. Ama bu yararlanımdan sonra çöplerimizi bir poşete koyup en azından bir noktada biriktirmemiz ve bizden sonra gelip bu alanı kullanacak olanlara temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor.” dedi.
EŞKİNAT ÇEVRECİ KOMŞU KART PROJESİNİ ÇOCUKLAR İLE BİRLİKTE AÇIKLADI
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde uygulamaya koyacağı geri dönüşüm projesi hakkında da bilgi veren Eşkinat; “Önümüzde ki günlerde önemli bir projeye başlıyoruz. Çevreci Komşu Kart Projesi Süleymanpaşa Belediyesinin önümüzde ki süreçte ki temel projelerinden bir tanesi. Bu çöpleri evde, kaynağında ayrıştırmayı sağlayan bir yöntem. Ocak ayından itibaren biz bunun lansmanına başlayacağız. Her haneye, o hanede ki annemize bir kart tanımlayacağız ve o kartla beraber bu projeyi anlatacağız. O tanıtım aşaması tamamlandıktan sonra çöplerimizi evde ayrıştırıp bizim toplama günümüze kadar biriktireceğiz. Belediyemizin ekipleri gelecek bunları tartacak bu kartlara puanları yükleyecek. Hem kaynağında ayrıştırmayı hep beraber sağlamış olacağız, hem de kartlarımızda biriken puanlar ile alışveriş yapma imkanı ve aile bütçesine katkı sunmayı sağlayacağız. Ön gördüğümüz bu projeyi son derece önemsiyoruz. Çevre bugün olduğu gibi yarında bize lazım. Çocuklarımıza lazım, torunlarımıza lazım. Bundan sonra ki nesillere lazım. Bu bölgede özellikle sanayi atıklarının Ergene’ye, Ergene’den Marmara denizine atılmaması lazım, çöpü çöp diye değil, bir katma değer olarak görmek lazım. Bu bilinçlendirme çalışmaları ile beraber. Tekirdağ’ın kalbi Süleymanpaşa’da önemli bir projeye imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.
BAŞKAN EŞKİNAT ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM ETTİ
Yaklaşık 2 saat süren etkinlik başkan Eşkinat’ın öğrencilere teşekkür belgesi vermesi ile sona erdi.

Saray Haber