CHP kulislerinde Tekirdağ için konuşulan isimler..

CHP kulislerinde Tekirdağ için konuşulan isimler..
Yayınlama: 08.10.2018
A+
A-

Yerel seçimler için aday adaylık sürecini başlatan CHP’de kulislerde Tekirdağ için konuşulanlar arasında Albayrak, Yüceer ve Köprülü gibi kamuoyunun yakından bildiği isimler var.

CHP’de adaylık için istifa süreci 1 Ekim’de başladı. 19 Ekim’de sona erecek adaylık başvuruları için aralarında eski ve yeni milletvekillerinin de bulunduğu aday adayları çalışmalarını sürdürürken, genel merkezin kararı bekleniyor.
BELEDİYE BAŞKANLARI ANKARA’DA TOPLANIYOR
Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, önseçimin yapılmayacağı, genel merkez yoklamasının uygulanacağı seçimlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında yetki aldıktan sonra 12 Ekim’de Ankara’da mevcut belediye başkanları ile bir araya gelecek. Buradaki görüşmenin ardından ise Kılıçdaroğlu listesini şekillendirecek.
ADAYLAR ERKEN AÇIKLANACAK
Kılıçdaroğlu’nun, 12 Ekim’de düzenlenecek belediye başkanları toplantısında CHP’nin iktidarda olmadığı pek çok ilçe belediye başkan adayını açıklaması bekleniyor. Parti içinde üzerinde uzlaşılan adayların erkenden açıklanarak seçime yönelik motivasyonun artırılması hedefleniyor. Bu kapsamda, 12 Ekim’deki toplantıda 100’e yakın ilçe belediye başkan adayının açıklanması amaçlanıyor.
TEKİRDAĞ’DA 3 İSİM
Tekirdağ’da mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın yanı sıra CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve eski milletvekili Emre Köprülü’nün ismi konuşuluyor. Muharrem İnce’ye yakın isimlerden olan Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu’nun da tekrar aday olmak için çalışma yürüttüğü ifade edilirken, eski milletvekillerinden Turgut Dibek’in de aday olmak istediği belirtiliyor.
İNCE’NİN ŞARTI ÖNSEÇİM
CHP’nin 24 Haziran’da cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin ismi İstanbul Büyükşehir Belediyesi için konuşulurken; İnce’nin İstanbul ’da CHP üyelerinin önüne sandık konulması halinde aday adayı olabileceği ifade ediliyor. Ancak parti yönetiminde İstanbul’da önseçim yapılmasına yönelik bir görüş dile getirilmiyor. Parti yönetimi büyük kentlerde yapılacak önseçimin yerel seçim çalışmalarına yönelik motivasyonu düşüreceği görüşünü dile getiriyor.
TRANSFER DE KONUŞULUYOR
CHP’nin Ege ve Anadolu’daki bazı belediye başkanlıklarını kazanmak için sağdan transfer yapabileceği de parti kulislerinde konuşuluyor. Özellikle Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile temas kurulduğu ve önümüzdeki günlerde CHP’ye geçerek aday gösterileceği belirtiliyor. Mersin’de mevcut belediye başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz’ın ismi de CHP ile anılırken, ön seçim talebini yineleyen Fikri Sağlar ile birlikte eski milletvekili Aytuğ Atıcı, İstemihan Talay, eski hakem Selçuk Dereli ve eski milletvekili Vahap Seçer de nabız yokluyor. Balıkesir’den il milletvekili Ahmet Akın ve Antalya’da Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylığına kesin gözüyle bakıldığı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Edirne’de mevcut Belediye Başkanı Recep Gürkan, Giresun’da Kerim Aksu, Sinop’ta Baki Ergül’ün yeni dönemde de görevine devam etmek için aday gösterilecekleri belirtiliyor.

 

Saray Haber