CHP’de aday belirlemede revizyon

CHP’de aday belirlemede revizyon
Yayınlama: 26.12.2014
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 550 milletvekili adayının yüzde 15’inin ”Merkez Yoklaması” yoluyla belirlenmesi yöntemi revize edildi.
chp logo
Aday belirleme yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle, 550 milletvekili adayının yüzde 15’inin ”Merkez Yoklaması” yoluyla belirlenmesi yöntemi revize edildi. Böylelikle, yüzde 15’lik genel merkez kotasını bir seçim çevresinin tümü için kullanılabilecek olan Parti Meclisi’ne yeni bir alternatif sunuluyor.

GENEL MERKEZ ADAYLARIN %20’SİNİ BELİRLEYECEK
Buna göre PM, ön seçim, aday veya eğilim yoklaması yaptığı seçim bölgelerinde, genel merkez için ”boş sıra” ayrılabilecek. Örneğin 7 milletvekili çıkartan bir seçim bölgesi için PM, ”İlk iki sıra adayını merkez yoklaması yoluyla ben belirleyeceğim” kararı alacak; karar aldığı seçim bölgesinde ön seçim ya da aday yoklaması mücadelesine giren isimler, ilk iki sıranın sonrası için yarışacak. Böylelikle 550 milletvekili adayının 115’i Genel Merkez tarafından belirlenebilecek. Çünkü yeni yönetmelikle birlikte genel başkanın yüzde 5 oranındaki atama yetkisi de göz önüne alındığında sayı 115’e çıkıyor. Böylece Genel Merkez yüzde 20 oranında kontenjan kullanmış oluyor.

BİR MADDE DAHA EKLENDİ
CHP PM’de yönetmelik değişirken bir madde daha eklendi. Bu maddeye göre, milletvekili adayları için önseçimin yanı sıra eğilim yoklaması da yapılabilecek. Son kararı ise CHP PM bir sonraki toplantıda verecek.

YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ YARGIYA TAŞINIYOR
CHP Denizli Milletvekili PM Üyesi İlhan Cihaner toplantıda yönetmelik değişikliğine itiraz ederken, CHP İzmir Milletvekili aday adayları Levent Eyipişiren ile Sabri Ergülün’ün de yönetmelik değişikliğini yargıya taşıyacakları öğrenildi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber