CHP’den alternatif kutlama

CHP’den alternatif kutlama
Yayınlama: 31.08.2016
A+
A-

 

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94.yıldönümü dolayısıyla Saray CHP İlçe Başkanlığı Atatürk Meydanı’nda dün saat 11.00 de alternatif bir kutlama programı düzenledi. CHP Saray İlçe Örgütü kutlama programına tam kadro katılarak, Büyük Zafer’in coşkusunu hep birlikte yaşadı.

Kübra YAVUZ-Saray Gazetesi

CHP'DEN ALTERNATİF KUTLAMA 5ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94.yıldönümü dolayısıyla gerçekleşen programda ilk olarak Atatürk Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Saray CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan ve CHP Gençlik Kolları Başkanı Tolga Özer ile çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Saray CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın konuşmasıyla son buldu.

30 AĞUSTOS HALKIN GÜR SESİNİN TÜM DÜNYAYA YANKILANDIĞI GÜNDÜR

Programda bir konuşma gerçekleştiren Saray CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, “30 Ağustos 1922 Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım diyen halkımızın gür sesinin bütün dünyaya yankılandığı gündür. O gün Ulu Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında dünyanın mazlum milletlerine umut veren bir zafer kazanılmıştır.

“ÜLKEMİZİ MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKARACAĞIZ”

CHP İlçe Başkanı Demir Ali Demirel, “Demokrasimizi kökleştirmek için atacağımız her adım 30 Ağustos ruhuna eklenen yeni bir zaferdir. 15 Temmuz Gecesi’nde de görüldüğü gibi. TBMM’nin tüm üyeleri ve yurttaşlarımız Cumhuriyetimiz ve parlamenter sistemimize gelen tüm saldırılar karşısında bir duvardır. Özgürlük adalet refah ve barış içinde ortak bir geleceği hep birlikte kuracağız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan ve büyük dehasıyla ışık tutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum. ”diyerek konuşmasını sonlandırdı.

“LAİK DEMOKRATİK TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN TEMELLERİ ATILMIŞTIR”

Konuşmasını gerçekleştirmek üzere kürsüye gelen Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban,”94 yıl önce emperyalist güçlerce işgal edilmiş, Türkiye’nin kaderinin çizildiği tarihsel bir günün kutlama törenindeyiz. 94 yıl önce bizi sömürgeleştirmek isteyen emperyalist güçlere karşı Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 30 Ağustos Zaferi ile Çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bu temel Kuvayı-ı Milliye’den gelen bir temeldir. Cumhuriyet Halk Partisi Kurtuluş Savaşı’ndan önce kurulmuş olan Kuvay-ı Milliye Hareketi’nin bugünkü temsilcileridir. ”dedi

15 TEMMUZDA EMPERYALİST GÜÇLERE DUVAR ÖRÜLDÜ

15 Temmuz Darbe girişimiyle ülkemizin olağanüstü günlerden geçtiğini belirten Başkan Çoban,” 15 Temmuz Akşamı emperyalist güçler işgal provasını başlattılar. Türkiye’deki demokrasi güçleri; iktidarı, muhalefeti demokrasiden yana birlik olarak, bu emperyalist darbe girişiminin karşısında bir duvar ördüler.

“CUMHURİYET’İN DEĞERLERİNİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAK GÖREVİMİZDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak tarihsel bir görevlerinin olduğunu söyleyen Başkan Çoban,” Cumhuriyet’in çağdaş, laik kazanımlarını gelecek kuşaklara aktarmak tarihsel görevimizdir. Bizden öncekiler bu görevi yeri yerine getirdi. Bu duygularla Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirenleri, Çanakkale’deki şehitlerimizi, Cumhuriyet Dönemi’nden bu yana verdiğimiz tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.  Işıklar içinde yatsınlar.”dedi.

BÜYÜK ZAFER’E SELAM OLSUN

30 Ağustos Zaferi’ni birlikte kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadığını söyleyen Başkan Çoban, “Selam olsun Cumhuriyet’i kuranlara, Selam olsun Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirenlere, Selam olsun bize Çağdaş bir Türkiye bırakanlara, Selam olsun Cumhuriyet’i ilelebet yaşatacak olanlara”. İfadeleriyle konuşmasını noktaladı.

CHP'DEN ALTERNATİF KUTLAMA3TOPLU FOTOĞRAF ÇEKİMİ İLE SON BULDU

Program Atatürk Anıtı Önün’de gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber