CHP’li Aygun’dan karnıyarık çıkışı: Karnıyarık, cep yarıyor!

CHP’li Aygun’dan karnıyarık çıkışı: Karnıyarık, cep yarıyor!
Yayınlama: 07.02.2019
A+
A-


TBMM 27. Dönemdeki ilk toplantısını yapan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’na sert tartışmalar damgasını vurdu. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun;  mutfaktaki yangını, patlıcan fiyatlarındaki artışı göstererek, karnıyarık yemeğinin maliyeti ile ortaya koydu. Aygun, “Türklerin geleneksel leziz yemeği karnıyarık, artık cep yarıyor! Dört kişilik aile karnıyarık yapmaya kalkarsa maliyeti 34-40 lira” dedi.

“VATANDAŞIMIZIN CEBİNDE BİR ŞEY KALMIYOR”
TBMM 27. Dönemden bu yana toplanmayan Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu ilk toplantısını dün yaptı.  İslam Gıda Güvenliği Teşkilatı Tüzüğü’nün onaylanmasına ilişkin yasa teklifini görüşmek üzere yapılan toplantı hararetli tartışmalara neden oldu.
Aygun, sebze ve kıyma fiyatlarını tek tek sıralayarak, şöyle konuştu:
“Karnıyarık Türkiye’nin geleneksel yemeği dedik, içinde patlıcanı, kıymasıyla en çok sevilen yemeğimizdi, sebze ve eti buluşturduğu için leziz bir tada sahiptir. Bu ay bir vatandaşımız karnıyarık pişirip karnını doyurmak isterse âdeta cebini boşaltması gerekmektedir. Dana kıyma fiyatları piyasada 46-52 lira arasında değişmekte. Patlıcanın kilo –daha yeni- fiyatı 11-14 lira, soğanın kilosu 5 lira, sivri biberin kilosu 13-20 lira arasında, domatesin kilosu 10-13 lira gibi. Sadece bir kilo patlıcan ve yarım kilo kıyma kullansa –hanımefendiler de var içimizde, daha da iyi bilirler- en düşük fiyatları baz aldığımızda karnıyarığın bir aileye maliyeti 34 lira arkadaşlar. Buna sivri biber, domates, soğanı da eklerseniz bu maliyet 40 liraya geliyor. Hanımefendi, gülüyoruz ama gerçekler acı. Asgari ücretle yaşayan bir vatandaş, o 4 kişilik aile acaba bu patlıcanı, karnıyarığı yiyebilecek mi diye ben merak ediyorum. Değerli arkadaşlar, malzemeyi kısarak dahi kullansak yani bu rakam 50-60 lirayı bulmakta. Diğerlerini, ekmeğini, tuzunu, karabiberini katmadık, çorbasını katmadık. Geldiğimiz nokta, mutfakta yangın var. Vatandaşımızın cebinde bir şey kalmıyor!

Saray Haber