CHP’li başkana ‘Erdoğan’a hakaret’ suçlaması: 7 yıl hapsi istendi

CHP’li başkana ‘Erdoğan’a hakaret’ suçlaması: 7 yıl hapsi istendi
Yayınlama: 24.11.2017
A+
A-

Süleymapaşa Belediye Başkanı Mehmet Ekrem Eşkinat’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddialarıyla hapsi isteniyor.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’nca düzenlenen iddianamede, CHP Süleymanpaşa İlçe Teşkilatı’nın 22 Ekim’deki olağan kongresinde konuşan Eşkinat’ın sözlerinin, Habertrak Gazetesi’nde yayımlandığı hatırlatıldı.

Haber ihbar kabul edilerek resen soruşturma başlatıldığı belirtilen iddianamede, Eşkinat makam ve kişi belirtmediğini, herhangi bir hakaret amacı olmadığını, “halkın ayaklanmasından” kastının partililerin çalışması olduğunu ve partililere hitap ettiğini anlattı.
İddianamede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in, Eşkinat’tan şikayetçi olduğu belirtilerek, Adalet Bakanlığı’ndan da “Cumhurbaşkanına hakaret” suçuna ilişkin kovuşturma izni alındığı belirtildi.

İddianamede, Mehmet Ekrem Eşkinat’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” iddialarından 2 yıl 2 aydan 7 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, soruşturma kapsamında, savcılıkça alınan ifadesinin ardından sevk edildiği Tekirdağ Sulh Ceza Hakimliği’nce, imza yükümlülüğü şeklinde adli kontrol ve yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

Saray Haber