CHP’li gence Erdoğan tutuklaması

CHP’li gence Erdoğan tutuklaması
Yayınlama: 29.04.2016
A+
A-

CHP Tekirdağ Gençlik Kolları üyesi Burak Besli, Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı.
chpli genç tutuklandıTUTUKLANDI, CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Tekirdağ’da gerçekleştirilen 23 Nisan yürüyüşünde atılan sloganlarda Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan CHP Tekirdağ Gençlik Kolları üyesi Burak Besli, bugün yeniden adliyeye çağrıldı. Hakim karşısına çıkan CHP’li Burak Besli hakkında tutuklu yargılanması kararı verilerek tutuklanarak cezaevine gönderildi.
23 NİSAN KUTLAMASI’NDA ATTIĞI SLOGAN NEDENİYLE TUTUKLANDI
CHP Tekirdağ Gençlik Kolları Başkanı Hasan Güvenç Erdoğan, CHP’li Burak Besli’nin tutuklanması ve yaşanan olay hakkında şu açıklamayı yaptı:
“Tekirdağ Şarköy İlçesi’nde Şarköy CHP Gençlik Kolları’nın iptal edilen resepsiyonlara tepki göstermek amacıyla düzenlemiş olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Bağımsızlık yürüyüşünde,  Burak Besli isimli kardeşimizin yürüyüş esnasında toplulukça atılan sloganlara eşlik etmesi ile Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiası gerekçesiyle polis tarafından gözaltına alınmış ve akabinde nöbetçi mahkemenin kararıyla serbest bırakılmıştır. Fakat 3 gün sonra genç kardeşimiz, canımız, Tekirdağ Adliyesi’ne çağırılıp tutuklanma emriyle cezaevine götürülmüştür.
“ÇAĞDAŞ ÜLKELERDE ÖRNEĞİ YOK”
Suç gösterilen gerekçe ile dünyanın hiçbir çağdaş ülkesinde açılan tek bir dava bile söz konusu değilken, bu tarz bir sürü emsal davada tutuksuz yargılama sürerken, hakaret etmek ceza kanunlarında düzenlenen bir suç olmayıp ancak tazminat davası açılabilecek bir husus olarak belirlenmiş iken, ülkemizde yapılan uygulamalar hem insanlarımızın isyankar bir ruh haline girmesine neden olmakta hem de ülkemiz prestij kaybına uğramaktadır. Bugün Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün korunmadığı ve AB standartlarının altında kalındığı bir gerçektir.
“BİZLERİ YILDIRAMAYACAKSINIZ”
Bu soruşturma ve tutuklamalar; düşünce özgürlüğünü sınırlamanın ve baskı yapmanın bir aracı haline dönüşmüştür ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi İlkeleri ile uyuşmamaktadır. Bu durumu protesto ediyor, arkadaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bizler genciz bizler bu ülkenin aydınlık yüzü; Bizler Mustafa Kemal’in Askerleri, bu vatanın koruyucusuyuz. Kimsenin şüphesi olmasın; Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları her zaman görevinin başındadır. Bizleri yıldıramayacaksınız. Bizleri korkutamayacaksınız!”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber