CHP’li Gençler: Her şey çok güzel olacak

CHP’li Gençler: Her şey çok güzel olacak
Yayınlama: 19.05.2019
A+
A-


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100.yıldönümü dolayısıyla CHP Saray İlçe Başkanlığı Atatürk Alanı’nda bugün saat 14.00 da alternatif çelenk sunma töreni düzenledi. CHP Saray İlçe Teşkilatı çelenk törenine tam kadro katılarak, Milli Mücadelenin 100. Yıl coşkusunu hep birlikte yaşadı. CHP’li Gençler’in ‘HerŞeyÇokGüzelOlacak’ pankartı 19 Mayıs’a damga vurdu.

ATA’YA ÇELENK SUNULDU
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında CHP Saray İlçe Başkanlığı Atatürk Alanı’nda bugün saat 14.00’da alternatif çelenk sunma töreni düzenlendi.
CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, CHP Gençlik Kolları Başkanı Görkem Bayar ve CHP Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Ece Ecevit tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Çelenk sunumu ve 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu.
“19 MAYIS TÜRK GENÇLİĞİNE UMUTTUR, IŞIKTIR”
Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP Saray İlçe Başkan Yardımcısı Hakkı Canoğlu şunları ifade etti:
“1878 yılında İngiltere- Glaskow tersanelerinde bir geminin yapımına başlanır. Geminin amacı İngiliz bir firma için kuru yük taşımaktır. İlerleyen yıllarda Osmanlı tarafından satın alınır ve yıllarca Marmara denizinde kuru yük taşımacılığı yapar.
Çanakkale Savaşı ve aynı zamanda bir kahramanlık destanı yazılmaya henüz başlanmamışken, bu gemi de üzerine düşen görevi almaya hazırdır. Savaş sırasında cepheye yardım malzemesi ve erzak taşır. Emektar gemi tesadüftür ki yine bir 19 Mayıs günü ve 1915 yılında Şarköy açıklarında, İngiliz denizaltısı  tarafından 2 torpido ile batırılır. Sonrasında batık gemi yerinden çıkarılır, tamir edilir ve adı Bandırma olarak değiştirilir. Sonrasında bir milletin kaderini değiştirmek üzere, 16 Mayıs 1919 sabahı İstanbul limanından Karadeniz’e doğru açılır. Evet, İngilizler tarafından yapılan sonra İngilizler tarafından batırılan bu gemi, tamda ülkede İngiliz himayesine mi yoksa Amerikan Mandasına mı girelim tartışmaları sürerken, ‪19 Mayıs sabahı Samsun’a varır. O muazzez gemi bağımsız bir Türkiye’nin hayalini kuran, milli mücadelenin ateşini Samsun’da yakacak olan Mustafa Kemal’i Anadolu’ya getirir.
Mustafa Kemal bundan tam 100 yıl önce Samsun’a çıktığında aklında bu fikirler vardı. Üstünden üniformayı çıkardı. Tek güvencesi aziz Türk milleti, tek dayanağı milletin vatanseverliğiydi. Bandırma vapuru Samsun’a birkaç subay değil, bir kıvılcım, bir umut götürmüştü.
Atatürk biliyordu ki; Türk milletinin birlik ve beraberliği sağlandığında, demirden dağları eritir, yedi düvele nam salmış düşmanı da memleketten gönderirdi. Ona neye güveniyorsun diye sorulduğunda o hep ”Türk milletine” derdi.
Birlik ve beraberlik halinde ne kadar güçlü olduğumuzun ispatıdır. Her 19 Mayıs ve Türk gençliğine umuttur, ışıktır, rehberdir. Ve aslında bir kanıttır; Atamızın tıpkı gençliğe hitabede söylediği gibi; Cebren ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Ve iktidar sahipleri gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, memleket meseleleri haline de getirebilirler. İşte bu zor şartlarda bile ihtiyaç duyduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcut olduğunun kanıtıdır, ispatıdır 19 Mayıslar. 100. Yılı kutlu olsun, nice yılları, asırları olsun. Kanının son damlasına kadar bağımsızlık uğruna savaşanların, başta Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun.
HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKİLDİLER
Atatürk Alanı’nda gerçekleşen çelenk törenine Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Saray Belediye Eski Başkanı Nazmi Çoban, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Görkem Bayar, CHP Saray İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Çelenk töreni Cumhuriyet Halk Partililerin Atatürk Anıtı önünde günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

 

 

Saray Haber