Çöplük kapatılamadı

Çöplük kapatılamadı
Yayınlama: 10.11.2017
A+
A-


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın ‘15 Ekim’de çöplük kapatılacak, bu sorun tamamen gündemimizden kalkacak’ açıklamasına rağmen katı atık depolama sahasına çöp dökümü sürüyor. Yaklaşık 100 bin nüfusa sahip olan Kapaklı’nın da çöpünün döküldüğü katı atık depolama alanı esen rüzgâr ile Saray halkının sağlığını tehdit etmeye devam ediyor.

ÇÖPLÜK TEKRAR GÜNDEME GELDİ
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi aldığı karar ile yaklaşık 100 bin nüfusa sahip olan Kapaklı’nın çöpünü Saray Belediyesi sınırlarında bulunan katı atık döküm depolama sahasına yönlendirmişti. Fakat Saray Kent Konseyi ve Saray Doğayı Koruma Derneği başta olmak üzere ilçede bulunan sivil toplum kuruluşları bu karar tepki göstererek konun takipçisi olduklarını bildirmişlerdi.
BEKLENTİLER BOŞA ÇIKTI
2016 yılında kapatılacağı açıklanmasına rağmen kapatılamayan Saray çöplüğü Saray halkının gündeminden düşmedi. 2017 yılı yatırımlarını değerlendirmek için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplantıda çöplüğün kapatılması yeniden gündeme geldi ve yetkililer çöplüğün kapatılması için 15 Ekim tarihini vermişti.
ÇÖPLÜK NE ZAMAN GÜNDEMDEN KALKACAK?
Başkan Albayrak’ın tehlike saçan çöplük için ’Çöplük 15 Ekim’de kapatılacak. Bütün çöpleri Tekirdağ’a aktarma istasyonuna taşıyacağız ve çöpleri rehabilite edeceğiz. Bu sorun tamamen gündemimizden kalkacak.’ sözlerinin üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine rağmen çöp dökümü devam ediyor. Yetkililerin çöplük için yeni bir tarih verip vermeyeceği merak konusu.

 

Saray Haber