ÇOSB fabrikasına haciz iddiası

ÇOSB fabrikasına haciz iddiası
Yayınlama: 22.02.2017
A+
A-


Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde üretim faaliyetlerini sürdüren ve mobilya aksesuarı üzerine metal üretim gerçekleştiren fabrika hakkında şok bir iddia gündeme geldi. Fabrikada örgütlü işçisi bulunan Bağımsız Metal İşçileri Sendikası (BAMİS) avukatlarının işçi alacakları için haciz işlemi uyguladığını belirtti.

“AVUKATLARIMIZ İŞÇİNİN KIDEM TAZMİNATI İÇİN SAMET KALIP’TA!”
Bağımsız Metal İşçileri Sendikası sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamasında “Türkiye’de en çok kazananlar listesinde ilk 500’de yer alan Samet Kalıp işvereni davayı kazanan işçisinin kıdem tazminatını ödemiyor. Şuan sendikamızın avukatları haciz işlemi yapmak üzere fabrikada! Peki bu ne anlama geliyor? Her gün hesaplarından yüz binlerce lira ödeme yapan işveren kendisine üretim yapan işçisinin parasını neden ödemiyor?” ifadeleri yer aldı.
“ONURUMUZU ANCAK ÖRGÜTLENEREK KORUYABİLİRİZ”
Açıklamanın son bölümünde ise “Çünkü işçisinden çekinmiyor, korkmuyor. Çünkü işçisinin örgütsüz olduğunu biliyor! Tam da bu yüzden sendikalarda örgütlenmek zorundayız. Muhatap alınmak, ciddiye alınmak, haklarımızı almak ve geliştirmek için örgütlenmek, birlikte davranmak zorundayız. İşçilik onurumuzu ancak örgütlenerek koruyabiliriz!” ifadeleri dikkat çekti.

HABER: Ramazan FİŞEK

Saray Haber