Çukuryurt’ta hıdrellez coşkusu

Çukuryurt’ta hıdrellez coşkusu
Yayınlama: 06.05.2019
A+
A-


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği Çukuryurt Mahallesi 99.Geleneksel Hıdrellez Şenliği Cumartesi günü yapıldı. Baharın gelişinin müjdecisi, bolluk bereketin simgesi Hıdrellez Şenliği’nde Saraylılar gönüllerince eğlendi.

KATILIM YOĞUN OLDU
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Saray Belediyesi ve Çukuryurt Mahalle Muhtarlığının ortaklaşa düzenlediği Çukuryurt Mahallesi 99.Geleneksel Hıdrellez Şenliği Cumartesi günü Çukuryurt Mesire alanında saat 13.00-17.00 saatleri arasında yapıldı. Şenliğe CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Saray Belediye Başkan V. Fuat Ünal, CHP Saray İlçe Başkanı Akın Aytaç, Tekulaş Müdürü Ali Osman Yaşar, CHP Saray İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Aslan, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
“HIDRELLEZ BEREKETİN SEMBOLÜDÜR”
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Çukuryurt Mahalle Muhtarı Ersun Tuncel, şunları ifade etti:
“Neredeyse bir asırdır gerçekleştirilen hıdrellez şenliğimizin bu yıl 99.uncusunu kutlamaktayız ve sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kışın, soğuk havanın gidişini yazın, sıcak havanın gelmesini müjdeleyen hıdrellez aynı zamanda bizler için bereketin sembolüdür. Bizler hıdrellezde güzel, iyi dileklerde bulunuruz, bu bizim geleneklerimizde var. Diliyoruz ki etkinliğimiz Çukuryurt içinde ilçemiz ve ülkemiz içinde berekete dönüştürür.”
“NE İYİ ETTİN HIZIR, NE İYİ ETTİN İLYAS”
Tuncel’in ardından kısa bir konuşma yapan Saray Belediye Başkan V. Fuat Ünal, katılımcılara “Ne iyi ettin Hızır, ne iyi ettin İlyas” ifadeleri ile seslenirken, şunları söyledi; “Gelen yeni mevsimin iyiye güzele şifaya ve berekete müjdeci olmasını diliyorum. Yapılan organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hızır ve İlyas’ın hikayelerinde denildiği gibi konuşmama şu sözlerle son veriyorum; ‘Ne iyi ettin Hızır, ne iyi ettin İlyas.’
“NEREDE KALMIŞTIK DİYEREK HİZMETE DEVAM EDİYORUZ”
Etkinlikte son konuşmayı yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak şunları ifade etti:
“Görüyorum ki her şey güzel Saray’da Mart’ın sonu bahar olmuş. Zaten sonuçlarda baharın geldiğini gayet güzel gösteriyor. Ama şunu bilin ki Türkiye’nin tamamında Mart’ın sonu bahar olacak. İnsanların yüzü hep gülecek, insanlar hep mutlu olacaklar buna inanıyorum. Hıdrellez’in 99.cusunu kutlayan Çukuryurtluları bir kez daha tebrik ediyorum.  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci dönemini yaşıyoruz. İlk dönemi tamamladık Allah’a şükür sizden aldığımız emaneti yetkiyi iade ettik siz dediniz ki ‘Bundan sonrada emanet devam’ bizde aldığımız bu emanetle tekrar aynı heyecanla ‘Nerede Kalmıştık’ diyerek hizmete devam ediyoruz. Ama şunu bilin ki Çukuryurt dahil olmak üzere Saray’ın merkezi ve tüm yerleşim yerleri dahil olmak üzere daha güzel daha mükemmel hizmetlerle karşılaşacaklar bu sözü şimdiden size vermiş oluyorum. Gelirken bir kez daha hesabını yaptık ben geçen dönem Çukuryurt’ta tam iki yüz elli defa gelmişim. Çukuryurt’u hemen hemen yarısını ismen bilecek kadar tanıyorum. Saray ve bütün köyleri bizim için özel bir önem arz ediyor geçmişte de böyle oldu gelecekte de böyle olacak ben sizin gelecek olan Ramazanınızı kutluyorum. Huzur bereket kardeşlik içerisinde sağlık sıhhat içerisinde bir Ramazan temennisi diliyorum.”
SALİH DEMİRCİ SARAYLILARA UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞATTI
Konuşmaların ardından sahne alan Salih Demirci muhteşem sesi ve performansıyla Saraylılara eğlence dolu anlar yaşattı. Gün boyu gönüllerince eğlenen vatandaşlar şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

 

 

Saray Haber