Doğalgaz için ‘Yetki Belgesine’ dikkat

Doğalgaz için ‘Yetki Belgesine’ dikkat
Yayınlama: 10.05.2017
A+
A-


Saray İlçe merkezi, temiz bir doğa ve çevre dostu olan modern çağın gereklerine uygun enerji yakıtı doğalgazı kullanmak için artık gün sayıyor. GAZDAŞ’ın hat çekme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte sonbahar ayında Saraylılar doğalgaz kullanımına başlayacak. Fakat GAZDAŞ yetkilileri de dahil konu üzerine yetkili kişiler, evlerine doğalgaz hattı projesi çizdirecek olanları uyarıyor. Bu firmaya GAZDAŞ tarafından yetki belgesi verilmiş olması gerekiyor. Aksi takdirde vatandaşlar evine doğalgaz hattı döşetse dahi GAZDAŞ bu ev, daire ve ofislere doğalgaz akışı sağlamayacak. Saraylı vatandaşların mağdur olmamalı için bina içi tesisat projesini GAZDAŞ’ın yetki belgesi bulunan firmaya yaptırması gerekiyor.

HER YERDE DOĞALGAZ TESİSATI İÇİN FİRMA İSİMLERİ
Saraylıların doğalgaz enerjisine kavuşması için artık aylar kaldı. Daha önce yetkili firma GAZDAŞ’ın gerçekleştirdiği kamuoyuna yansıyan açıklamalarında çalışmaların tamamlanarak önümüzdeki sonbahar aylarından itibaren Saray ilçe merkezinde doğalgaz kullanımının başlayacağı belirtilmişti.
“KASIM AYINDA DOĞALGAZ KULLANIMI BAŞLAYACAK”
Saray Belediyesi gerçekleştirdiği Doğalgaz Bilgilendirme Toplantısında GAZDAŞ yetkilileri ile Saray halkını buluşturmuştu. GAZDAŞ Trakya Sorumlusu Tamer Akaslan, 2016 yılının mart ayında Saray’ın da lisans alanlarına dahil olduğunu belirterek “Haziran ayında törenle çalışmalarımıza başladık. 2016 yılı çalışmalarımız kapsamında 100 kilometrelik plastik boru hattı çalışmalarımızın 80 kilometresini 2016 yılında tamamladık. 20 kilometrelik hattın yapımına ve Kapaklı Saray arasında 22,4 kilometrelik çelik boru doğalgaz bağlantı hattının yapımına mayıs ayının ilk haftasında başlanacak. Kasım ayında ise doğalgaz kullanımı Saray’da başlamış olacak. 2 yıl gibi kısa bir sürede Saray’da doğalgaz hattı çalışmamızı tamamlamış olacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Saray Belediye Başkanımız yol tahrip konusunda oldukça yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
“BİNALARA KUTU KOYULMAYA DEVAM EDİLECEK”
Aynı toplantıda GAZDAŞ Çerkezköy Müdürü Abdullah Gökkaya’da konuyla ilgili teknik açıklamalarda bulunmuştu. GAZDAŞ Müdürü Gökkaya “20 kilometrelik polyester hat 22,4 kilometre ise çelik hat çalışmamız var. Bu yıl 1 500 kutu binalara yerleştirildi ve binalara kutu koyulmaya devam edilecek.” demişti.
VATANDAŞ TAM BİLGİLİ DEĞİL
Saray doğalgaz enerjisine kavuşuyor kavuşmasına ama vatandaşlar, doğalgaz kullanımında yararlanmak için ne yapması konusunda tam da bilgili değil. Sonbahar aylarında doğalgazın akışı Saray’a sağlandığı takdirde vatandaşlar bu hizmetten nasıl yararlanacaklar? Saraylı vatandaşların öncelikle yapması gereken ev veya işyerlerinde yani doğalgazı kullanacakları mekan için proje ve tesisat yaptırması gerekiyor. Çünkü GAZDAŞ firmasının doğalgaz hattını getirdiği alan binaların giriş kapısına kadar olan bölümü kapsıyor. Bu sebeple vatandaşlar iç mekan en ve işyerlerinde doğalgaz kullanımı için bir firma ile anlaşması gerekiyor.
GAZDAŞ’IN YETKİLİ KILDIĞI FİRMALARA DAİRENİN TESİSAT PROJESİ ÇİZDİRİLMELİ
Fakat doğalgaz iç mekan tesisatı ve proje yaptırımında en dikkat edilmesi gereken nokta da burada vatandaşların karşısına çıkıyor. Vatandaşlar doğalgaz tesisat ve proje için anlaştıkları firma GAZDAŞ’ın yetki belgesi verdiği firmalardan biri olmak zorunda. Aksi takdirde GAZDAŞ firması, yetki belgesi vermediği firma tarafından projelendirilen ve tesisat döşemesi gerçekleştirilen binalara doğalgaz vermeyecek.
DOĞALGAZ KULLANIMI İÇİN İZLENMESİ GEREKEN YOL
Doğalgaz bağlatma işlemlerinin aşamaları şu şekildedir. Öncelikle doğalgaz bağlatacağınız bina ve dairede doğalgaz tesisatının yapılmış olması gerekmektedir. Doğalgaz tesisatı yapılı değilse, doğalgaz dağıtım firmasının yetkili kıldığı mühendislik firmalarına giderek dairenin tesisat projesinin çizilmesi ve tesisatın döşenip hazır hale getirilmesi gerekir. Tesisat döşendikten sonra doğalgaz dağıtım şirketi merkezlerine aşağıdaki belgelerle giderek “Doğalgaz Kullanım Sözleşmesi” yapılması sağlanır.
DOĞALGAZ KULLANIM SÖZLEŞMESİ İÇİN İSTENEN BELGELER:
Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi. Mal sahibi ise; tapu fotokopisi veya emlak vergisi makbuzu. Kiracı ise; kira kontratı ve adınıza düzenli, adresinizi gösteren eski bir fatura. Sözleşme fiyatı gaz dağıtım firması tarafından belirlenir ve 4 eşit taksit halinde doğalgaz faturanıza yansıtılır. Sözleşme yapıldıktan sonra bir kaç gün içinde gaz dağıtım firması tesisatı kontrol ederek gazı açar ve tüm işlemler biter.

Saray Haber