Dolarda çok sert dalgalanma

Dolarda çok sert dalgalanma
Yayınlama: 21.12.2021
A+
A-

Dolar dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ekonomik önlemleri açıklamasının ardından 12.27 liraya kadar geriledi. Gece saatlerinde düşük hacimli piyasada bu sert düşüşün ardından dolar, 13.60 lirayı aştı ancak yeni güne 12.18 liradan başladı. Sabah saatlerinde çok sert bir gerilemeyle 11.40 liranın altına inerek yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini gördü. Sonra yeniden 14 liranın üzerine çıktı

Dolar sabah saatlerinde 11.40 liranın altına gerileyerek 1 ayın en düşük seviyesini gördü. Ardından yeniden 14 liranın üzerine çıktı.
PARASINI TL’DE TUTANLARA FARK ÖDENECEK
Dün kurda tarihi bir dalgalanma yaşanmıştı. Dolar önce 18.37 liraya kadar çıktı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni ekonomik önlemlerin etkisiyle akşam saatlerinde 12.27 liraya kadar geriledi. Bu düşüşte özellikle TL mevduatlarına döviz farkı garantisi verilmesi etkili oldu. Buna göre vadeli TL mevduat hesabında parası olanlara, kurdaki artışın TL faizinin üzerinde olması durumunda aradaki fark ödenecek.
‘ÖRTÜLÜ’ FAİZ ARTIŞI YORUMU
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TL mevduatlara ödenecek olan faiz oranıyla döviz getirisi arasındaki fark, piyasa tarafından örtülü faiz artışı olarak değerlendirildi. Paranın değeri olarak görülen faizin dolaylı olarak artacak olmasıyla da açıklama sonrası TL’de hızlı bir değer artışı oldu. Dolarda hızlı yaşanan düşüş buna bağlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber