ELBETTE BAZEN ÇİÇEK AÇIP BAZEN SOLACAĞIZ

ELBETTE BAZEN ÇİÇEK AÇIP BAZEN SOLACAĞIZ
Yayınlama: 28.02.2016
A+
A-

İnsan hayatı böyle değil midir zaten? Ne zaman her şeyin dört dörtlük olduğu görülmüştür? Hayat dönemlerden ibarettir, bazı dönemler çok iyidir hatta harikadır ama bazı dönemler sanırsınız ki dünya tersine dönmüştür, en kötüsü sizin başınıza gelmiştir.

Bu hayatın iyi dönemlerini iyi yakalamak gerekir. Nasıl yani? Demeyin. İnsan güzel olan bir şeyi anlamaz mı? Hiç demeyin. Evet çünkü anlamıyoruz, anlamıyorum. Ancak daha kötüsü başımıza geldiğinde anlıyoruz ki dün bugünden daha iyiymiş. Ama işte sorun onun dün de kalması, geçti yani geçmiş olsun. Sen hayatındaki güzel bir günü/ayı/dönemi kaçırdın… Adı üstünde dünde bıraktın.

Elbette herkesin yaşadığı sıkıntılar kendinedir ve çok önemlidir ama her insan biraz büyütmez mi, dramatize etmez mi ya da çözüm yolu aramaktansa soruna odaklanıp karalar bağlamaz mı? Bağlamayın, yapmayın… Hayat o kadar ilginçtir ki çünkü çaresi olan her şeyin bir çözümünü verir size, aynı zamanda hayat o kadar alıngandır ki karalar bağladıkça daha kötüsünü sunar altın tepsilerde. Eğer hayatınızdaki iyi olan dönemleri hakkını vererek yaşamazsanız bu sefer gerçekten kötü dönemlerinizde gardınız düşer, güçsüz kalırsınız, dersiniz ki ben ne yapmışım… Ama tam tersi olduysa eğer yani siz hayatınızı pozitif bir şekilde sürdürmüş ve anların tadını çıkarmışsanız karşınıza gelecek en kötü şeyi bile pozitife çevirmeye çalışır hatta sorundan çok çözüme odaklanırsınız.

İnanın felsefe yapmak değil amacım, anlamam da zaten. Ben hep deneyimlerimden yola çıkarak yazıyorum bir şeyler. Yani deneme yanılma yöntemi J illaki doğru olacak diye bir şey yok tabi ama hazır ben deneyimlemişken amacım farkındalık yaratmak.

Hayatın bize sunduğu bu duruma sadece bireyler bazında bakmamak lazım tabi. Toplumlar, ülkeler için de aynı şey geçerlidir. Hiçbir toplum ya da ülke sürekli çiçek açmaz, açamaz ya da solamaz… Her şeyin bir sırası ve zamanı vardır. Bizim elimizde olan bu süreleri uzatmak ya da kısaltmaktır. Sürekli solan, gerileyen bir ülkede yaşayan toplum da artık körleşir ve eylemsizleşir. Bu işin bir sonu olduğunu göremez ve kadere bağlar. Daha da kötüsü çözümün kendinde olduğunu göremez, gücünü fark edemez. İşte bizim güzel ülkemiz için de artık çiçek açma vakti gelmiştir. Nerde görülmüş kışın bu kadar uzun sürdüğü, bir çiçeğin bu kadar uzun süre açmadığı, bir gecenin sabahı doğurmadığı?

Silkelenin şöyle bir ve güzel günlerin tadını çıkarın, gelecekteki güzel günler için de şimdiden çalışmaya başlayın.

Sevgiyle kalın..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber