En sevdiği şeyi Saray için basketbol oynamayı bıraktı

En sevdiği şeyi Saray için basketbol oynamayı bıraktı
Yayınlama: 21.08.2020
Düzenleme: 18.09.2023 19:48
A+
A-

Saray Belediyespor Antrenörü ve A Takım Kaptanı Ercan Dedeoğlu aktif basketbol kariyerini noktaladığını açıkladı. “Hayatımda yapmayı en çok sevdiğim şey Saray için basketbol oynamaktı” diyen Dedeoğlu, antrenörlük hayatına bu yıl Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele edecek Saray Beldiyespor A Takımının antrenörü olarak devam edeceğini açıkladı

Saray’da basketbolun sevilmesinde ve gelişiminde büyük emeği olan Ercan Dedeoğlu, 19 yıllık aktif basketbol kariyerinin sonuna geldiğini duyurdu.

Ercan Dedeoğlu açıklamasında şunları kaydetti:
14 yaşımda, hayatımda spor salonunda bir kez dahi maç ya da idman yapabilme şansı olmayan bir çocuk olarak, sırtıma geçirdiğim Saray Spor formasını yıllarca gururla taşıdım. Oyunculuk kariyerimde, Fatih Vatan Lisesi SK., İstanbul Marmara SK. ve Çorlu Belediye SK. formalarını da terlettim.

14 yaşımda formayı ilk kez sırtıma geçirdiğimde duyduğum heyecan ve istek, bu yıl 33 yaşımda oynadığım final maçına kadar hiç eksilmedi. Arada geçen bunca yılda nerede, hangi şartlar altında olursa olsun, hiçbir karşılık beklemeden, her şeyimi vererek mücadele ettim.

Fiziken bu seviyelerde birkaç yıl daha oynayabilecek durumda hissetmeme rağmen basketbolculuk hayatımı noktalama kararı almış bulunuyorum. Çok sevdiğim kulübüme antrenör olarak vereceğim katkının, oyuncu olarak vereceğim katkıdan daha fazla olacağını düşünüyorum.

2006 yılında başlamış olduğum, İstanbul’da çeşitli kulüplerde çalıştıktan sonra Saray Belediyespor altyapısında devam eden antrenörlük hayatıma, bu yıl Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele edecek A takımızın antrenörü olarak devam edeceğim.

Beni gerçekten tanıyan herkesin bildiği gibi; benim hayatımda yapmayı en çok sevdiğim şey basketbol oynamak değildi, benim hayatımda yapmayı en çok sevdiğim şey Saray için basketbol oynamaktı. Kulübümün çıkarları doğrultusunda bunu seve seve feda ediyorum.

Takım arkadaşlarım sayesinde bu küçük ilçenin yaşadığı ilk 4 şampiyonlukta, ilk kez bölgesel lige çıkma başarısında, bölgesel ligde ilk kez gruptan çıkma başarısında ve son olarak 2. Lige çıkmasında kaptanlık bana kısmet oldu.

Teşekkür etmem gereken o kadar çok insan var ki:
Başta, toplumsal hiçbir baskıyı ciddiye almadan her kararımda arkamda duran, beni spora teşvik eden, her maçımı izleyen annem Naciye Dedeoğlu, babam Yalçın Dedeoğlu ve abim Caner Dedeoglu’na…
İlk senemde kaptanım olan 1983 doğumlu Mustafa Perçin’den, son senemde birlikte oynadığım 2000 doğumlu oyuncularım Cansın Bağlan ve Erhan Alp Kesim’e kadar her biri birbirinden değerli olan tüm takım arkadaşlarıma,
Antrenörüm İskender Barışan’a,
Hep yanımda olan sevgili eşim Gizem Kale’ye,
Oynadığım dönemde kulüp başkanlığı yapmış İbrahim Aksoy ve Aygün Serin ile belediye başkanlığı yapmış Nazmi Çoban ve Özgen Erkiş Bizim Özgen’e,
Rakip takımların antrenör ve oyuncularına,
Bizi hep destekleyen o güzel seyircimize sonsuz teşekkürler…
Oyunculuk hayatımda bilerek veya bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm insanlar olduysa affola…

Emeği dünyanın en değerli kavramı olarak gören ben, tüm emeklerimi bu güzel ilçeye helal ediyorum, kimseye dargınlığım ya da kızgınlığım yoktur.

7 numara gider..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Ertuğrul bayraktar dedi ki:

    Saray basketbolu şu an varsa bu adam ve onun jenerasyonu sayesndedir…

Saray Haber