Esat Yalçın: 14 Ocak değişim günü olacak!

Esat Yalçın: 14 Ocak değişim günü olacak!
Yayınlama: 05.01.2018
A+
A-

Saray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Esat Yalçın, 14 Ocak’ta yapılacak Saray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Kongresi değişim ve yenilenme günü olacağını söyledi. Ali Özen’in esnaflıkla uzaktan yakından ilgisi olmadığını da ifade eden Yalçın, “Geçtiğimiz günlerde askıya çıkan Esnaf Odası üye listesini incelediğimde gözlerime inanamadım. Ben mevcut başkanı müteahhit olarak biliyordum ama meğerse seyyar pazarcıymış. Hem de oğlu ve birçok yandaşı ile seyyar pazarcılık yapıyormuş. Çok açık ki mevcut başkan Saray esnafıyla dalga geçmektedir. Bu nedenle 14 Ocak tarihi Saray esnafının yalanlarla hesaplaşma ve değişim günü olacaktır” şeklinde konuştu.

Saray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Esat Yalçın 14 Ocak 2018 Pazar günü yapılacak kongre öncesi açıklamalarda bulundu.
TEHDİTLERLE NEREYE KADAR?
Kongre tarihi yaklaştıkça mevcut başkanın esnafa, arkadaşlarına ve hatta sosyal medyadan gönderilerine yorum yapan kişilere bile baskı yaptığını ifade eden Esat Yalçın,” Yönetim listemde yer alan arkadaşlarla en doğal hakkımızı kullanarak adaylığımızı açıkladıktan sonra karşı karşıya kaldığımız tablo Esnaf Odası’nın nasıl bir zihniyetle yönetildiğini ortaya koyuyor. İlk önce yönetim listemde yer alacak arkadaşlara ‘Esat’ın listesinde yer almayın, sonucu sizin için iyi olmaz’ denildi, sonrasında ise Kredi ve Kefalet Kooperatifinden alınan güçle ‘ben size kredi verdim, sizde bana oy vereceksiniz” denilerek baskı yapıldı. Şimdi ise en yakın arkadaşlarım başkanlar ve müdürler tarafından aranıyor, benim yanımda görünmemeleri için talimat veriliyor. Hatta sosyal medyadan gönderilerimizin altına olumlu yorum yapan kişilerden hesap sorulmaya çalışıyorlar. Daha öncede ifade etmiştim tekrar ifade ediyorum;  Saray esnafı baskıya ve tehdide pabuç bırakmaz. Ben ve ekibim Esnaf Odasına yakışmayan bu anlayışın karşısına hür iradelerimizle çıktık. Varsın birileri baskıyla, tehditle oy istesin. Biz sevgiyle ve dostlukla oy istiyoruz, istemeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
MEVCUT BAŞKANI MÜTEAAHİT BİLİYORDUK, MEĞERSE SEYYAR PAZARCIYMIŞ!
Geçtiğimiz günlerde askıya çıkan Esnaf Odası üye listesini incelediğinde şoka uğradığını ifade eden Esat Yalçın, “Ben mevcut başkanı müteahhit olarak biliyordum ama meğerse seyyar pazarcıymış. Hem de oğlu ve birçok yandaşı ile seyyar pazarcılık yapıyormuş. Saray’da veya başka bir yerde mevcut başkanı veya oğlunu seyyar pazarcılık yaparken gören olmuş mu? Ben bir esnaf olarak sürekli pazardan alışveriş yapan biriyim ve bugüne kadar ne mevcut başkana ne oğluna, ne de yandaşlarına pazarda seyyar pazarcılık yaparken rastlamadım. Zaten kimse de rastlamamıştır. Çünkü seyyar pazarcılık zor meslektir. Yazın sıcağın altında, kışın soğukta, yağmur ve kar altında seyyar pazarcılık yapmak emek ister, yürek ister. Bence mevcut başkan hiç başlamadan seyyar pazarcılık işini bıraksın, müteahhitliğe kaldığı yerden devam etsin. Çünkü emek harcayarak yapılabilecek işler mevcut başkana göre değil.  Çok açık ki mevcut başkan oy ve kredi hesabıyla hem oğlunu hem de yandaşlarını seyyar pazarcılık adı altında Esnaf Odasına üye yapmış. Şimdi de Saray esnafından bu usulsüzlüğe destek istemektedir.  Mevcut başkan şunu iyi bilsin ki Saray esnafı bu usulsüzlüğe ortak olmayacak, destek vermeyecektir.” ifadelerini kullandı.
AİDAT BORCU OLANLAR BU SENE NEDEN ARANMADI?
“Mevcut başkan kongre olduğu sene üyelerin huyuna suyuna gidiyor, kongre olmadığı sene ise kağıttan kaplan kesiliyor” diyerek açıklamalarına devam eden Esat Yalçın, “Esnaf Odası her senenin sonunda üyelere ‘birikmiş aidat borçlarını ödeyiniz’ diye mesaj atardı. Her ne hikmetse bu sene aidatlar için mesaj atılmadı. Herhalde mevcut başkan o mesajı geçtiğimiz yılın Ekim ayında yapılan piknik öncesinde attı. Yoksa oda aidatı gibi önemli bir şeyi asla es geçmezdi” dedi. Escort Antalya Bayanlar

MEVCUT BAŞKAN ADAMINA GÖRE MUAMALE YAPIYOR
Saray esnafının Kredi Kefalet Kooperatifine değil, Esnaf ve Sanatkarlar Odasına başkan seçeceğini vurgulayan Esat Yalçın, “Mevcut başkanın her gittiği yerde Kredi Kefalet Kooperatifinden aldığı güçle esnaftan oy istediği, ‘paraya ihtiyacınız varsa gelin karşılayalım’ şeklinde konuşmalar yaptığı ifade ediliyor. Mevcut başkan şunu bilmeli ki Kredi Kefalet Kooperatifi kimseye hayrına kredi vermez. Saray esnafı şartlarını yerine getiriyorsa gider kredisini kullanır. Mevcut başkan bugün bol keseden dağıtmasını bir lütuf olarak görmekten vazgeçmelidir. Başkan esnafın taleplerini yerine getirmek, kredi vermek için maaş alıyor, o koltukta oturuyor. Bir başkanın işini yaptığı için böbürlenmesi, esnafa tepeden bakması herhalde sadece Saray’da oluyordur” dedi.
SARAY ESNAFINA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Açıklamalarını Saray esnafına teşekkür ederek tamamlayan Saray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Esat Yalçın, “Bu süreçte esnaf arkadaşlarımızın desteğini hep yanımızda hissettik. Gittiğimiz her yerde güler yüzle, anlayışla karşılaştık. Bana ve ekibime destek veren vermeyen bütün esnafımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 14 Ocak 2017 tarihi saray esnafı için değişim ve yenilenme günü olacaktır. Saray esnafını 14 Ocak Pazar günü Tuana Düğün Salonu’na gelip sözünü söylemeye, oy kullanmaya davet ediyorum” dedi.

Saray Haber