29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlanacak
Yayınlama: 27.10.2017
A+
A-


29 Ekim 1923 yılında ilan edilen Cumhuriyet’imizin 94.yıl dönümü kutlama programı açıklandı. Yarın (28 Ekim Cumartesi Günü) saat 13.00’da gerçekleşecek Çelenk töreni ile başlayacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 29 Ekim Pazar günü Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önünde (Pazar alanında) çeşitli etkinlikler ile devam edecek.

ATA’YA ÇELENK SUNULACAK
Cumhuriyetimizin 94.yıl dönümü Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de gerçekleştirilecek çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Saray Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Kutlama Komitesi’nin aldığı karar doğrultusunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yarın (28 Ekim Cumartesi Günü) gerçekleştirilecek çelenk sunma töreni ile başlayacak. Atatürk Alanı önünde saat 13.00’da gerçekleşecek törende Saray Kaymakamlığı, Saray Garnizon Komutanlığı ve Saray Belediye Başkanlığı çelenkleri Atatürk büstüne konulacak. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunacak ve Türk Bayrağı göndere çekilecek.
KUTLAMALAR PAZAR ALANINDA YAPILACAK
29 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhuriyet Bayramı 94.yıl dönümü kutlamaları, Saray Kaymakamı Alp Arslan’ın saat 09.00’da makamında protokolün tebriklerini kabulü ile başlayacak. Geniş katılımlı kutlamaların adresi ise Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önü Pazaryeri alanı olacak. Saat 10.00’da Saray Kaymakam, Garnizon Komutanı Belediye Başkanı tarafından öğrencilerin, askeri birliklerin ve halkın bayramı kutlanacak.
KAYMAKAM ARSLAN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNİ BELİRTEN KONUŞMASINI YAPACAK
İstiklal Marşının okunması ve Türk Bayrağının göndere çekilmesiyle başlayacak olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, lise öğrencilerinin şiir okumasıyla devam edecek. Saray İlçe Kaymakamı Alp Arslan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapacak. Kaymakam Alp Arslan’ın konuşmasının ardından lise öğrencilerin şiir okuması, İhsan Uzun Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin Kırklareli yöresine ait halk oyunları gösterisi ile kutlama programı sürecek.
GEÇİT TÖRENİ İLE SON BULACAK
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullar arasında açılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri takdim edildikten sonra geçit töreni gerçekleştirilerek kutlama programı sonlandırılacak.

 

 

Saray Haber