Kırklareli Bağ Bozumu Şenlikleri 23 Eylül’de

Kırklareli Bağ Bozumu Şenlikleri 23 Eylül’de
Yayınlama: 22.09.2016
A+
A-


Kırklareli Kent Konseyi’nin organizasyonu ve Kırklareli Belediyesi’nin ana yürütücülü
ğü ile düzenlenen, yörenin tarımdaki gücünün bir simgesi olarak sıkı sıkıya sahiplenilen; ‘Kırklareli Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’ içinde bulunduğumuz 2016 yılında 8. yaşını kutluyor.

kirklareli-bag-bozumu-senlikleri-23-eylulde-2KATILIMCILAR ŞENLİĞİN BİR PARÇASI OLACAK
Kırklareli’nin tarihi kent dokusuna ev sahipliği yapan Yayla Meydanı’nda düzenlenecek şenliğin tarihi, 23 Eylül 2016 olarak kamuoyu ile paylaşıldı. ‘Kırklareli 8. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’ içeriği ile de keyif dolu bir gün yaşanacağının ipuçlarını veriyor. Şenliklerin ana konseptini uygulamalı üretim atölyeleri oluşturuyor. Bu çerçevede katılan misafirlerin şenliğin bir parçası olması, yöre gastronomisinde yer bulan özel lezzetlerin hazırlanışında yer almaları amaçlanıyor.
ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILACAK
Bu maksatla üç farklı atölye çalışması şenlikte öne çıkıyor. Bunlardan ilki; bağ bozumunun mahsulünü taçlandıran, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kırklareli’ni ziyaretinde tattığı ve ‘Bu içeceğimizi millileştirin!’ diye emir telakki ettiği Kırklareli hardaliyesinin hazırlanışı. Ücretli olarak planlanan bu atölye çalışmasına 10 kişi kabul ediliyor ve katılımcılar hardaliyenin yapım aşamalarını öğrenirken, çeşitli hediyeler ve ürettikleri hardaliye ile ödüllendirilecekler.
GELENEKLER KATILIMCILARA AKTARILACAK
Bir diğer atölye çalışmasında, yine bağ bozumunun zamana direnen bir üretimi olan ‘Bulama’ yapımı ele alınıyor. Üzüm pekmezinin çövenle muamele edilerek helva nevinden bambaşka bir lezzete dönüşmesine tanık olacağımız bu atölye çalışmasında, Tekirdağlı bulama ustası Fatma Karaman gelenekten edinilmiş deneyimlerini katılımcılara aktaracak. Kırklareli yöre mutfağının en önemli lezzetlerinden olan ‘Kirece yatırılmış kabak tatlısı’ yapımını ise, Köysel Doğal Ürünleri deneyimi ile Ayhan Yakar gösterecek.
TOHUM TAKAS ETKİNLİĞİ YAPILACAK
‘Kırklareli 8. Yayla Bolluk, Bereket, Hasat ve Bağ Bozumu Şenlikleri’ nin bir diğer önemli etkinliği, Trakya için bir ilk diyebileceğimiz, yerel tohumlara ulaşmanın gittikçe zorlaştığı göz önüne alındığında daha bir değer kazanan, ‘Tohum Takas Etkinliği’ olacak. Kırklarelili ressam Nurdan Güven bir yıldır hazırlandığı sergisi ile şenliğe bakışını sanat diliyle misafirlere aktaracak. Güven’in sanat çalışmalarına Kırklareli Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği’nin hazırladığı fotoğraf sergisi omuz veriyor.
ŞENLİĞE DESTEK BÜYÜK
Şenliğe yörenin tarımsal gücünden beslenen değerlerin altını çizmek üzere pek çok kurum, kuruluş, işletme ve yerel üretimleriyle Kırklareli’nin değişik köşelerinden halk destek veriyor.

Haber: Trakya Gezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber