Mısra Öz Sel: ‘Katilleri aklıyorlar’

Mısra Öz Sel: ‘Katilleri aklıyorlar’
Yayınlama: 25.06.2020
A+
A-

25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu’daki tren katliamına ilişkin açılan davanın beşinci duruşması yapıldı. Savcının talimatla ifadesi alınan tanıkların yeniden ifadesinin alınmasını reddetmesi üzerine tepki gösteren aileler duruşma salonunu terk etti.


Uzunköprü-Halkalı seferini yapan trenin devrilmesi sonucu 25 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili davanın 5. duruşması bugün saat 10.00’da Çorlu Adliyesindeki salon kapasitesi yetersiz olduğu için Çorlu Halk Eğitim Merkezinde görüldü.
“BEN BİR ANNE OLARAK EVLADIMIN KATİLLERİNİN YARGILANMASINI İSTİYORUM”
Duruşma öncesinde aileler İsmet İnönü Parkında buluşarak davanın görüleceği Halk Eğitim Merkezi’ne yürüdü. Bir konuşma yapan ve faciada 14 yaşındaki kızı Bihter Bilgin’i kaybeden Zeliha Bilgin, “718 gün oldu. Evlatlarımız, kardeşlerimiz, canlarımız, eşlerimiz yok… Analar yok. İki yıllık bu süreçte tek bir isteğimiz vardı. Mucize istemedik. Bize adaleti verin, biz adalet istiyoruz dedik. Evladım, kardeşlerim, 25 can geri gelmeyecek. Bizim canlarımız göz göre göre Devlet Demir Yollarının ihmalleri yüzünden öldü. İhmaller ortada. Bize bunun hesabını verecekler, vermek zorundalar. Burası adaletli bir ülkeyse bu adaletin bizi bulması gerekiyor. Ben bu acıları nefesim tükenene kadar bağırmak zorunda değilim. Ben bir anne olarak evladımın katillerinin yargılanmasını istiyorum. Çorlunun hesabı sorulacak. Kimse korunmayacak. Tüm sorumlular yargılanacak. Adalet yerini bulacak” dedi.
ÇOĞU KİŞİ BİLETSİZ ÖLDÜ
Duruşmada olay günü trende bulunan bir kişi, “Trene Uzunköprü’den bindim. Tren koltukları doluydu. Her vagonda ayakta 5-6 kişi vardı. Alpullu’dan alınan yolcularla birlikte ayaktaki kişi sayısı 15 oldu. Lüleburgaz’da 30-40 kişi oldu. Tren doluydu ve bilet kesemiyordu vagon görevlisi kalabalıktan. Çoğu kişi biletsiz öldü” ifadelerini kullandı.
OĞUZ ARDA’NIN ANNESİ: BU HAKİMLER BENİ SANIK YAPTILAR
Davada mahkemenin olayla ilgili olarak hiç kimseyi tutuklu yargılanmamasına tepki gösteren aileler duruşma salonunu terk etti. Davada yaşananlara tepki gösteren, kazada oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden anne Mısra Öz Sel, “Bak ben Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz. Çek beni. Bu hakimler beni sanık yaptı. Onlara ‘üç maymunu oynuyorlar’ dediğim için. Katilleri aklıyorlar. Bir kişiyi bile tutuklayamıyorlar. Evladım öldü benim evladım” dedi.
Hayatını kaybeden Serhat Şahin’in babası Hüseyin Şahin de, “Yanlış çiftlikten insanlar getirmişsiniz. Asıl Akın Çiftliği’nden neden kimse gelmiyor? Buradaki tüm sanıkların tutuklu yargılanması gerekiyor. Ya terfi alanlar? Bizim aklımızla niye dalga geçiyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

Saray Haber